ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ουκρανία: Χειροπέδες σε 41 άνδρες που προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα για να αποφύγουν τη στράτευση

Κινήθηκαν ποινικές διαδικασίες σε βάρος τους διότι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα παράνομα

Ουκρανία: Χειροπέδες σε 41 άνδρες που προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα για να αποφύγουν τη στράτευση

Χειροπέδες σε 41 άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία κρυμμένους σε φορτηγό με σιτηρά που θεωρούν πως κατευθυνόταν στα σύνορα με τη Ρουμανία ή με τη Μολδαβία πέρασαν χθες οι ουκρανικές αρχές.

Το όχημα επιθεωρήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στο χωριό Νοβοσίλσκε, διευκρίνισε η ουκρανική συνοριοφυλακή. Το χωριό απέχει μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με τις δυο χώρες, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Κινήθηκαν ποινικές διαδικασίες σε βάρος τους διότι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα παράνομα. Κατάγονται από 12 περιφέρειες και είναι ηλικιών 18 ως 60 ετών, που σημαίνει πως μπορεί να στρατολογηθούν και να υπηρετήσουν στον πόλεμο με τη Ρωσία που ξέσπασε το 2022 με την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική επικράτεια..

Διενεργείται έρευνα σε βάρος δυο προσώπων που φέρονται να διευκόλυναν απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα, κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με χωριστή ανακοίνωση, η συνοριοφυλακή συνέλαβε ακόμη έναν άνδρα στα Καρπάθια, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία. Τηλεφώνησε για βοήθεια καθώς είχε τραυματιστεί κατά την πτώση του από μεγάλο ύψος. Ο άνδρας, επίσης σε στρατεύσιμη ηλικία, κατάγεται από τη Χερσώνα (νότια).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την 24η Φεβρουαρίου 2022, στην Ουκρανία έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος κι έχει κηρυχθεί γενική επιστράτευση. Ουκρανοί σε στρατεύσιμη ηλικία επιτρέπεται να βγουν από τη χώρα μόνο αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι ή τους έχει δοθεί άδεια για αυτό. Δεκάδες άνθρωποι όμως προσπαθούν καθημερινά να αποφύγουν τη στρατολόγησή τους περνώντας τα σύνορα και ζητώντας άσυλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.