ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέα παραδοχή Σ. Τσιόδρα: «Πέθαιναν από εγκεφαλικό και το καταγράφαμε σαν θάνατο από κορωνοϊό»

Νέα παραδοχή Σ. Τσιόδρα: «Πέθαιναν από εγκεφαλικό και το καταγράφαμε σαν θάνατο από κορωνοϊό»

Έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε με τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ότι καταγράφονται ως νεκροί του κορωνοϊού ακόμα και άτομα που πέθαναν από εντελώς άσχετες αιτίες και απλά έτυχε να είναι θετικοί στον ιό, ήρθε μια νέα παραδοχή.

Συγκεκριμένα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πραγματικοί θάνατοι στην Ελλάδα είναι λιγότεροι από όσους έχουν ανακοινωθεί επισήμως, σημειώνοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα είναι να καταγράφει κάθε θάνατο φορέα του ιού, ασχέτως της αιτίας.. ως θάνατο από τον κορωνοϊό.

Μάλιστα έδωσε και ένα παράδειγμα.

Αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό ενός ασθενούς που κατέληξε από εγκεφαλική αιμοραγία. Στη διάρκεια της νοσηλείας του και ενώ ήταν σε κρίσιμη κατάσταση διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Όταν κατέληξε, τέθηκε το ερώτημα αν θα καταγραφεί ως θάνατος από κορωνοϊό ή απο εγκεφαλική αιμοραγία και η απάντηση ήταν να καταγραφεί ως θάνατος από τον κορωνοϊό.

Αυτό έγινε- εξήγησε ο κ.Τσιόδρας στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας -για να μην υπάρχει «υποκαταγραφή» των θανάτων.

«Ίσως έτσι έχουμε καταγράψει περισσότερους θανάτους, αλλά σίγουρα δεν έχουμε καταγράψει λιγότερους».

Αυτό σημείωσε δεν έγινε σε όλη την Ευρώπη αφού υπάρχει και διχογνωμία των επιστημόνων πώς γίνεται η καταγραφή. Πάντως στην Ελλάδα δεν υπήρξε υποκαταγραφή των θανάτων και ίσως υπήρξε υπερ-καταγραφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με λίγα λόγια το «κλείδωμα» και η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας έγινε πάνω σε «φουσκωμένα» στοιχεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.