Αυτοί που πτώχευσαν την χώρα το 2010 οι ίδιοι ακόμα. Ποιος φταίει;

Δεν «ησυχάζουν» οι ΗΠΑ: Άλλοι 1.561 νεκροί από κορωνοϊό σε ένα 24ωρο

Δεν «ησυχάζουν» οι ΗΠΑ: Άλλοι 1.561 νεκροί από κορωνοϊό σε ένα 24ωρο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από την πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός στις ΗΠΑ, ενισχύοντας τους υπολογισμούς για περισσότερος από 100.000 νεκρούς έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, άλλοι 1.561 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό τους 93.406, σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins University, την ίδια στιγμή που άλλες μετρήσεις, αυξάνουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των θανάτων.

Όσον αφορά στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, οι ΗΠΑ έχουν εντοπίσει 1.550.959 μολυσμένους, ενώ διεξάγονται χιλιάδες τεστ σε καθημερινή βάση.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης εντοπίζεται σχεδόν το ένα τρίτο των θανάτων στις ΗΠΑ, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία ενημερώνονται συνεχώς.

Ενώ ξεπερνούσαν συχνά το όριο των δύο χιλιάδων θανάτων την ημέρα ανάμεσα στις αρχές του Απριλίου και τις αρχές του Μαΐου, οι ΗΠΑ δεν το έχουν υπερβεί εδώ και δέκα ημέρες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα θύματα που καταμετρήθηκαν ήταν λιγότερα από χίλια ημερησίως τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Όμως, μολονότι τα νέα κρούσματα μόλυνσης που καταγράφονται σε ημερήσια βάση έχουν μειωθεί από τα μέσα Απριλίου, συνεχίζουν να διαγιγνώσκονται τουλάχιστον 20.000 καθημερινά (+23.600 από προχθές Τρίτη ως χθες Τετάρτη).

Κατά τον μέσο όρο εννέα επιδημιολογικών μοντέλων που συνάγουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ αναμένεται να ανέρχεται σε περίπου 113.000 τη 13η Ιουνίου.

Περίπου 295.000 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί στις ΗΠΑ, ενώ έχουν γίνει 12,6 εκατομμύρια τεστ, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.