ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτός είναι ο λόγος που μας «πιάνουν» κράμπες κατά τη διάρκεια της νύχτας

Αυτός είναι ο λόγος που μας «πιάνουν» κράμπες κατά τη διάρκεια της νύχτας

Όπως είναι ευρέως γνωστό, οι κράμπες είναι ακούσιες συσπάσεις των μυών που συνήθως εκδηλώνονται στις γάμπες και τα πέλματα.

Μάλιστα, αν σημειωθούν στα πόδια το βράδυ μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνες και να προκαλέσουν μεγάλη διαταραχή του ύπνου.

Οι συσπάσεις αυτές συχνά κάνουν τους μυς σκληρούς και μπορεί να διαρκέσουν από λίγα δευτερόλεπτα έως μία ώρα ή περισσότερο. Αν και η ακριβής αιτία τους παραμένει άγνωστη, οι επικρατέστερες εκδοχές για την εκδήλωσή τους είναι: -η κούραση των μυών -τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και -η αφυδάτωση

Ωστόσο, η πιο πιθανή εξήγηση είναι η ανεπάρκεια ιχνοστοιχείων (όπως το μαγνήσιο, το νάτριο, το κάλιο και το ασβέστιο) στο υγρό που περιβάλλει τα μυϊκά κύτταρα.

Η ανεπάρκεια αυτή προκαλεί διόγκωση των μυϊκών κυττάρων, η οποία με τη σειρά της προκαλεί σύσπαση των μυών.

Αντιμετώπιση

Για να αντιμετωπίσετε τις κράμπες, ακολουθήστε τα εξής:

-διατάσεις (τέντωμα) των μυών πριν πάτε για ύπνο

-πίνετε άφθονα υγρά

-καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο (όπως μπανάνες, αβοκάντο, σκουροπράσινα λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ώρα της κράμπας, να κάνετε τέντωμα και μαλάξεις στον συγκεκριμένο μυ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.