Νέα δεδομένα από τον ΠΟΥ για τον κορωνοϊό: «Σπάνια η μετάδοσή του από ασυμπτωματικούς»

Νέα δεδομένα από τον ΠΟΥ για τον κορωνοϊό: «Σπάνια η μετάδοσή του από ασυμπτωματικούς»

«Σπάνια είναι η μετάδοση του κορωνοϊού από ένα άτομο που δεν εμφανίζει συμπτώματα», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Μaria Van Kerkhove, επικεφαλής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, δήλωσε ότι «από τα δεδομένα που έχουμε, φαίνεται να είναι ακόμη σπάνιο ένας ασυμπτωματικός άνθρωπος να μεταδίδει τον ιό σε κάποιον άλλον».

Η Δρ Van Kerkhove πρόσθεσε ότι το συμπέρασμα έρχεται μετά από την παρακολούθηση δεδομένων από συστήματα ιχνηλάτησης πολλών χωρών. Εξήγησε ότι τα ασυμπτωματικά κρούσματα ταυτοποιούνται συνήθως ως επαφές ενός ατόμου με συμπτώματα, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει εξαιρετικά χαμηλή μετάδοση στις επαφές των ασυμπτωματικών ασθενών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιστήμονες στην Κίνα διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να καλλιεργήσουν ζωντανούς ιούς από δείγματα που ελήφθησαν από 300 ασυμπτωματικά περιστατικά στην Ουχάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.