ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέντε απλά μυστικά για να αποκτήσετε το μυστικό της… μακροζωίας

Πέντε απλά μυστικά για να αποκτήσετε το μυστικό της… μακροζωίας

Αρκετές είναι οι γυναίκες που όταν φτάσουν στην ηλικία των 50 αρχίζουν να χάνουν την υγεία και την ευζωία, που αποτελούν σημαντικά συστατικά για την μακροζωία, όμως η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard T.H. Chan και μία νέα μελέτη που εξέδωσε μοιράζει απλόχερα τα μυστικά για μακροζωία.

Η προσκόλληση σε ορισμένες υγιεινές συνήθειες και ενός τρόπου ζωής σύμφωνου με τις επιταγές της ευεξίας και της επιστήμης μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σας, σύμφωνα με την περίφημη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard T.H. Chan και μία νέα μελέτη που εξέδωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι γυναίκες ηλικίας 50 ετών που διατήρησαν τις ακόλουθες πέντε υγιεινές συνήθειες, έζησαν κατά μέσο όρο 10,7 χρόνια χωρίς ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου, σε σύγκριση με τις αρχικώς υγιείς γυναίκες που δεν ασκούσαν καμία από αυτές τις συνήθειες στην ηλικία των 50 ετών, σύμφωνα με τους συγγραφείς. Και οι πέντε αυτές συνήθεις είναι:

  • Άσκηση τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα
  • Υιοθέτηση υγιεινής διατροφής και διαιτολογίου
  • Διατήρηση του δείκτη μάζας σώματος στο φυσιολογικό εύρος
  • Κατανάλωση αλκοόλ έως ένα ποτήρι (μεζούρα) ημερησίως
  • Αποφυγή καπνίσματος
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.