ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιστρέφει το καταστροφικό «lockdown»; – Μ.Λαζανάς: «Αν συνεχιστούν τα κρούσματα μπαίνουμε σε περίοδο όπως τον Μάρτιο»

Επιστρέφει το καταστροφικό «lockdown»; – Μ.Λαζανάς: «Αν συνεχιστούν τα κρούσματα μπαίνουμε σε περίοδο όπως τον Μάρτιο»

Αν συνεχιστούν τα κρούσματα η κατάσταση θα θυμίσει… Μάρτιο. Αυτό τόνισε σήμερα ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς. Κάτι που σημαίνει ότι η καταστροφολογία των τελευταίων ημερών για τον κορωνοϊό μόνο τυχαία δεν είναι καθώς η Ελλάδα έρχεται όλο και πιο κοντά σε ένα δεύτερο καταστροφικό lockdown.

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπως ήταν τον Μάρτιο» είπε ο Μάριος Λαζανάς μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (15.07.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Δεν έκρυψε, δε, την ανησυχία του για τα εγχώρια κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά τονίζοντας ότι θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται τεστ και στον ελληνικό πληθυσμό για να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Οι επιστήμονες κρούουν όλο και περισσότερο τον κώδωνα του κινδύνου για τη χαλάρωση και ήδη από χθες (14.07.2020) όταν εντοπίστηκαν 58 νέα κρούσματα κορωνοϊού εισηγήθηκαν να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εμπορικά κέντρα και mall, μέτρο (σ.σ. σύσταση ήταν η μάσκα) που είχε καταργηθεί πριν από μερικές μέρες.

Η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε σύσταση ή αυστηρή σύσταση, τόνισε ο Μάριος Λαζανάς. Κατά την άποψή του άλλωστε η σύσταση ή η αυστηρή σύσταση για τον Έλληνα δε σημαίνει τίποτα. «Υποχρέωση σημαίνει ότι αν σε βρει χωρίς μάσκα μπορεί να έχεις και πρόστιμο. Μάσκες από τους επισκέπτες, μάσκες από τους πωλητές. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς πηγαίνεις σε έναν φούρνο και ψωνίζεις και δεν φορούν μάσκες οι πωλητές», ανέφερε ο κ. Λαζανάς. Πρόσθεσε δε ότι «ακόμα και στις επιχειρήσεις, στους χώρους εργασίας, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκα».

Τα… ψώνια σε Βουλγαρία και Σκόπια

Ο Μάριος Λαζανάς εξέφρασε την άποψη πως τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο αλλά σημείωσε ότι πρόκειται για κατάσταση με πολλές παραμέτρους, κυρίως λόγω και του τουρισμού. Σημειώνεται ότι από σήμερα (15.07.2020) αρχίζουν ξανά οι πτήσεις από Βρετανία, στις 22 Ιουλίου από τη Σουηδία και ίσως στο τέλος του μήνα και από τις ΗΠΑ.

«Τα πράγματα αυστηροποιούνται σιγά σιγά. Βλέπετε ότι έχουν κλείσει οι άλλες πύλες εισόδου στη Βόρεια Ελλάδα κι έχει μείνει μόνο ο Προμαχώνας και πλέον ζητούνται πιστοποιητικά από αυτούς που έρχονται από αυτές τις χώρες», τόνισε ο Μ. Λαζανάνς και αναφερόμενος στην αξιοπιστία και την αυθεντικότητα των πιστοποιητικών, είιπε πως υπάρχει μια επιτροπή, η οποία έβγαλε τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν τα εργαστήρια του εξωτερικού. «Αλλά όταν είναι ουρές τα αυτοκίνητα μπορεί να γίνει έλεγχος σε όλα τα πιστοποιητικά; Απλώς υπάρχει η απειλή ότι θα γίνεται, που όντως γίνεται, δειγματοληπτικός έλεγχος και αν σε πιάσει θα έχεις τις ανάλογες συνέπειες», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να ληφθούν μέτρα από το κράτος για τον περιορισμό των μετακινήσεων στα βόρεια σύνορα της χώρας. «Το άλλο θέμα που υπάρχει με τα βόρεια σύνορα είναι οι μετακινήσεις Ελλήνων. Πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στα Σκόπια, στη Βουλγαρία για να ψωνίσουμε πιο φθηνά. Αυτό πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να πάρει κάποια μέτρα το ελληνικό κράτος και να απαγορεύσει ή να περιορίσει αυτές τις μετακινήσεις», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.