Κορωνοϊός: Αυτό είναι το τάνκερ που εντοπίστηκαν τα 16 νέα κρούσματα – 8 Ινδοί και 8 Φιλιππινέζοι

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το τάνκερ που εντοπίστηκαν τα 16 νέα κρούσματα – 8 Ινδοί και 8 Φιλιππινέζοι

Όπως έχει γίνει γνωστός εδώ και κάποιες ώρες τα 16 από τα 65 κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα σήμερα ήταν στο πετρελαιαγωγό τάνκερ «Μερμπαμπού».

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 17 εισαγόμενα κρούσματα (από τα συνολικά 65 την Πέμπτη) που προσήλθαν αυτοβούλως στις Αρχές προκειμένου να εξεταστούν, 16 προέρχονταν από το εν λόγω τάνκερ που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον Πειραιά.

Οκτώ Ινδοί και οκτώ Φιλιππινέζοι είναι οι ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου Merbabu, σημαίας Μάλτας, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πειραιά, βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Ελληνικών συμφερόντων το τάνκερ όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού

Το δεξαμενόπλοιο με 25 άτομα πλήρωμα είχε αναχωρήσει τελευταία φορά από την Τουρκία χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός του, ενώ βρέθηκε ανοιχτά του Πειραιά αφού προηγουμένως είχε αγκυροβολήσει στην Ελευσίνα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο και πραγματοποίησε τεστ, τα οποία και βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό. Όλο το πλήρωμα παραμένει σε καραντίνα μέσα στο δεξαμενόπλοιο μέχρι νεοτέρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τάνκερ ναυπηγήθηκε στη Νότια Κορέα και έφερε αρχικά το όνομα Μερμπαμπού, για να μετονομασθεί σε Ratna Shruti, υπό ινδική διεύθυνση και στη συνέχεια να πάρει και πάλι το αρχικό του όνομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.