ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Σ.Τσιόδρας για τη ρεμδεσιβίρη

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Σ.Τσιόδρας για τη ρεμδεσιβίρη

Στη ρεμδεσιβίρη, που φαίνεται πως έχει μειώσει τον κίνδυνο θνησιμότητας για ασθενείς με COVID-19 κατά 62% σε σύγκριση με την τυπική θεραπευτική αγωγή, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος έκανε ειδική αναφορά στο εν λόγω φάρμακο, το μοναδικό μέχρι σήμερα εγκεκριμένο για τη θεραπεία του κορωνοϊού, τονίζοντας πως πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε την προμήθεια των χωρών μελών της και της Μεγάλης Βρετανίας με 30.000 θεραπευτικά σχήματα του Remdesivir.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από πέντε ημέρες εξασφάλισε την προμήθεια των μελών της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου με 30.000 θεραπευτικά σχήματα από το μόνο έως σήμερα εγκεκριμένο φάρμακο για τη θεραπεία της νόσου, τη ρεμδεσιβίρη (Remdesivir). Σύμφωνα με τις δηλώσεις Επιτρόπου για την Υγεία, Στέλλας Κυριακίδη, η ποσότητα αυτή αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες» υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόσθεσε: «Δεδομένα προέκυψαν τους τελευταίους δύο μήνες για τη χρήση κάποιων φαρμάκων που ξεχωρίζουν. Κάποια φάρμακα δεν κατάφεραν να πιάσουν τα αποτελέσματα που θέλαμε. Αναλυτικά, για τη χλωροκίνη ο γρίφος συνεχίζεται, υπάρχουν κυρίως αρνητικά αποτελέσματα. Η δεξαμεθαζόνη, ένα είδος κορτιζόνης, φαίνεται να μειώνει τους θανάτους σε μια μεγάλη κλινική μελέτη που αφορούσε σοβαρά περιστατικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.