Χονγκ Κονγκ: Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους τους κατοίκους ανακοίνωσε η Κάρι Λαμ

Χονγκ Κονγκ: Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους τους κατοίκους ανακοίνωσε η Κάρι Λαμ

Το Χονγκ Κονγκ θα προσφέρει δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η επικεφαλής της πρώην βρετανικής αποικίας Κάρι Λαμ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοινώθηκε, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα καθίσταται δυνατή η διενέργεια των τεστ σε όλη την επικράτεια του Χονγκ Κονγκ, ενώ όπως είπε η Λαμ η έναρξή τους τοποθετείται στις επόμενες δύο εβδομάδες το νωρίτερο.

“Η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ παραμένει κρίσιμη και ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός”, είπε η Λαμ στους δημοσιογράφους μιλώντας μπροστά από μια ψηφιακή γιγαντοοθόνη όπου εμφανιζόταν το μήνυμα “Πολεμήστε τον ιό με την πλήρη υποστήριξη της κεντρικής κυβέρνησης”.

Όπως είπε η ίδια, στα τέλη Ιουλίου ζήτησε από το Πεκίνο να βοηθήσει στην αύξηση των εγκαταστάσεων και της ικανότητας διενέργειας τεστ του Χονγκ Κονγκ.

Η ίδια επιχείρησε να διαψεύσει την ανησυχία κάποιων πολιτών ότι η Κίνα πιθανόν να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία των τεστ για να συλλέξει δείγματα DNA για λόγους κατασκοπείας.

“Είναι ψευδής κατηγορία και λάσπη ότι δείγματα γενετικού υλικού πολιτών του Χονγκ Κονγκ θα σταλούν στην ενδοχώρα”, τόνισε διευκρινίζοντας ότι όλα τα δείγματα θα καταστραφούν μετά τα τεστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τον Ιανουάριο περίπου 3.900 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό στο Χονγκ Κονγκ, εκ των οποίων οι 46 έχουν πεθάνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.