ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

200 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson&Johnson ζητά η ΕΕ

200 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson&Johnson ζητά η ΕΕ

Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να εξασφαλίσει 200 εκατ. δόσεις του πειραματικού -προς το παρόν- εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Κομισιόν, σε μια προσπάθεια να θωρακίσει τους πολίτες των 27 χωρών – μελών ενάντια στην πανδημία.

Μια προωθούμενη συμφωνία με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό θα επιτρέψει σε όλες τις χώρες – μέλη της Ένωσης να αγοράσουν το εμβόλιο, καθώς και να δωρίσουν παρτίδες του σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, αναφέρει η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας είναι απόρρητοι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μετά την αρχική παραγγελία και παράδοση, η ΕΕ θα μπορεί να αγοράσει άλλα 200 εκατ. δόσεις, σε δεύτερο χρόνο. Η Επιτροπή ανέφερε ότι συνεχίζει τις επαφές και με άλλους παραγωγούς εμβολίων,

Η Johnson & Johnson συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να παράσχει 100 εκατ. δόσεις του πειραματικού εμβολίου της στην κυβέρνηση των ΗΠΑ έναντι ποσού άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Η J&J έχει δημοσιεύσει μελέτη σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο δημιουργεί σημαντική αντίδραση σε επίπεδο αντισωμάτων στον ιό, με μία και μόνη – μάλιστα – δόση.

Όπως θυμίζει το Bloomberg, η ΕΕ τον Ιούλιο είχε δηλώσει ότι προσπαθεί να συνάψει συμφωνία για προμήθεια έως και 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου που παράγουν από κοινού οι Sanofi και GlaxoSmithKline.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κόρινθος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.