ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουβωνική πανώλη: Νέος νεκρός στις ΗΠΑ

Βουβωνική πανώλη: Νέος νεκρός στις ΗΠΑ

Μετά τους θανάτους στην Κίνα και τη Μογγολία η βουβωνική πανώλη έκανε την εμφάνισή της και στις ΗΠΑ, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές.

«Συναγερμός» σήμανε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από το θάνατο ενός 20χρονου, στο Νέο Μεξικό. Ο νεαρός άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ρίο Αρίμπα, αλλά κατέληξε λίγο αργότερα. Στα τέλη Ιουλίου είχε νοσήσει κι ένας 60χρονος, στο Σάντε Φε, ωστόσο κατάφερε να αναρρώσει.

Οι αμερικανικές αρχές ιχνηλατούν όλες τις επαφές του 20χρονου, ώστε να καταλάβουν στο πώς κόλλησε, ενώ οι συγγενείς του έχουν ήδη υποβληθεί σε εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα. Το πλέον ανησυχητικό είναι πως τα δύο κρούσματα έμεναν σε διαφορετικές περιοχές, οπότε δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συνδέονται μεταξύ τους.

«Η δραστηριότητα ασθενειών στην περιοχή μας είναι μεγαλύτερη τους θερινούς μήνες, οπότε είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρωκτικών και των ψύλλων, τα οποία είναι και αυτά που μπορούν να μεταδώσουν την πανώλη», ανέφερε σχετικά η γραμματέας Υγειονομικού Τμήματος του Νέου Μεξικού, Κάθι Κένκελ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ασθένεια, γνωστή και ως πανούκλα, δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο, αλλά απλώνεται από το ένα ζώο στο άλλο. Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκεφάλους και εμετό, ενώ εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία είναι εξαιρετικά θανατηφόρα. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου 1.000 κρούσματα βουβωνικής πανώλης εμφανίζονται παγκοσμίως κάθε χρόνο, με το 30% να αποδεικνύεται θανατηφόρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.