ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΠΟΥ: «Η Ευρώπη γνωρίζει τον τρόπο να αντιμετωπίσει στοχευμένα τον κορωνοϊό χωρίς νέο lockdown»

ΠΟΥ: «Η Ευρώπη γνωρίζει τον τρόπο να αντιμετωπίσει στοχευμένα τον κορωνοϊό χωρίς νέο lockdown»

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε τους πολίτες της Ευρώπης ότι οι χώρες της δεν θα οδηγηθούν σε νέο lockdown, ενώ γνωρίζουν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τον ιο.

«Με τα βασικά μέτρα σε εθνική κλίμακα και τα πρόσθετα στοχευμένα μέτρα, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση για να εξαλείψουμε τις τοπικές αναζωπυρώσεις του ιού. Μπορούμε να διαχειρισθούμε τον ιό και να διατηρήσουμε σε λειτουργία την οικονομία και το εκπαιδευτικό σύστημα», δήλωσε από την Κοπεγχάγη ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε on line.

Εδώ και δύο μήνες, η Ευρώπη καταγράφει συνεχή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων: την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου καταγράφηκαν 40.000 επιπλέον κρούσματα σε σχέση με αυτά του Ιουνίου, όταν ο αριθμός τους βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο.

Όμως «δεν επιστρέφουμε στον Φεβρουάριο, ξέρουμε πώς να στοχεύσουμε τον ιό και όχι την κοινωνία», επέμεινε ο Κλούγκε.

Εκτός από τον σεβασμό των μέτρων προστασίας και αποστασιοποίησης, καθώς και μια εθνική στρατηγική διάγνωσης και ιχνηλάτησης, ο ΠΟΥ συνιστά να λαμβάνονται τοπικά μέτρα όταν εμφανίζονται εστίες μόλυνσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο είναι σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία στο βαθμό που οι κοινωνίες ανοίγουν και πάλι, υπογράμμισε ο Κλούγκε, εκφράζοντας ανησυχία για τις συνέπειες από το κλείσιμο των σχολείων, ιδιαίτερα για τα παιδιά που παρουσιάζουν ειδικές ανάγκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.