ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ίλιγγος: Αυτά είναι τα θρεπτικά συστατικά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισής του

Τα γνωρίζατε;

Ίλιγγος: Αυτά είναι τα θρεπτικά συστατικά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισής του

Όπως είναι ευρέως γνωστό, ο ίλιγγος είναι η ξαφνική αίσθηση ότι περιστρέφεται κανείς γύρω από τον εαυτό του και μάλιστα προκαλείται από μια απλή αλλαγή της θέσης του κεφαλιού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, για το 86% των ανθρώπων που πάσχουν από καλοήθη ίλιγγο θέσης, η κατάσταση παρακωλύει απλές καθημερινές δραστηριότητες έως τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Κορεάτικη έρευνα για τον καλοήθη ίλιγγο θέσης έδειξε πως η πρόσληψη συγκεκριμένων συμπληρωμάτων μπορεί να βοηθήσει ασθενείς να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες ζαλάδες.

Μια συχνή και αποτελεσματική αντιμετώπιση αποτελεί η εκτέλεση συγκεκριμένων κινήσεων υπό ιατρική καθοδήγηση, ωστόσο τα νέα ευρήματα δείχνουν πως η αύξηση πρόσληψης βιταμίνης D και ασβεστίου ενδεχομένως να εμποδίσει την υποτροπή του ιλίγγου, σύμφωνα με τον ερευνητή Dr. Ji-Soo Kim, από το Κολλέγιο Ιατρικής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ.

Η ερευνητική ομάδα συμπεριέλαβε στη μελέτη 900 ασθενείς με καλοήθη ίλιγγο θέσης, τους οποίους χώρισε σε δύο ομάδες: τη μία αποτελούσαν όσοι είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D (κάτω από 20 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο) στους οποίους δόθηκαν συμπληρώματα βιταμίνης D (400 διεθνείς μονάδες) και ασβεστίου (500 χιλιοστόγραμμα) δύο φορές ημερησίως, και την άλλη ασθενείς με υγιή επίπεδα βιταμίνης D (ίσο ή μεγαλύτερο από 20 ng / mL), στους οποίους δεν δόθηκε συμπλήρωμα ανεξαρτήτως τους επιπέδου.

Οι ασθενείς που έλαβαν τα συμπληρώματα παρουσίασαν μείωση κατά 24% της συχνότητας του ίλιγγου σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν.

Ασθενείς με έλλειψη σε βιταμίνη D επωφελήθηκαν περισσότερο. Για επίπεδα βιταμίνης D χαμηλότερα από 10 ng / mL παρατηρήθηκε μείωση κατά 45% στην υποτροπή του ιλίγγου, ενώ για επίπεδα 10 έως 20 ng / mL μείωση κατά 14%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά, το 38% των ατόμων που έλαβαν βιταμίνη D / ασβέστιο βίωσαν δεύτερο επεισόδιο ιλίγγου, σε σύγκριση με το 47% όσων δεν λάμβαναν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.