ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Θεσσαλονίκη: Ακατάλληλες κρίθηκαν 27.000 μάσκες που προορίζονταν για σχολεία

Θεσσαλονίκη: Ακατάλληλες κρίθηκαν 27.000 μάσκες που προορίζονταν για σχολεία

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έστειλε μάσκες στη Θεσσαλονίκη για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, οι οποίες όμως ήταν ακατάλληλες.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Πολυκλαδικό Πολυτεχνολογικό Κέντρο Εργαστηριακών Ελέγχων και Πιστοποίησης Βιομηχανικών και Καταναλωτικών Προϊόντων ΕΒΕΤΑΜ, το οποίο κλήθηκε να εξετάσει την πυκνότητα της πλέξης και τη σύνθεσή τους. Αφού διαπιστώθηκε ότι αυτές δεν είναι κατάλληλες, αποφασίστηκε να αποσυρθούν.

«Παρά τις ενστάσεις του προμηθευτή, ως βήμα σοβαρότητας κι υπευθυνότητας απέναντι στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας, η ποσότητα αυτή θα αντικατασταθεί άμεσα από άλλον προμηθευτή, εντός του υπάρχοντος διαγωνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Οι 27.000 μάσκες κρίθηκαν ακατάλληλες. Κακώς τις παρέλαβε η ΚΕΔΕ στην Αθήνα και τις απέστειλε στο Δήμο Θεσσαλονίκης», τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος πρόσθεσε πως πρέπει να βρεθεί τρόπος για να αντικατασταθούν άμεσα.

Οι προστατευτικές μάσκες προορίζονταν για τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ετοιμάζονται να ανοίξουν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, που είναι επίσης δήμαρχος στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, εξήγησε πως έχουν ήδη προμηθευτεί άλλες 7.200 -κατάλληλες- μάσκες για τις ανάγκες των σχολείων, οι οποίες στοίχισαν περίπου 10.000 ευρώ. «Εμείς πληρώσαμε τις μάσκες με χρήματα του δήμου, για να μην εκτεθούμε στα μάτια γονέων και μαθητών. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει τις μάσκες στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.