Στη στρατηγική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ιταλία αναφέρθηκε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εφημερίδα «La Repubblica», ζήτησε από τους πολίτες να «κρατήσουν» μέχρι το τέλος του χειμώνα: «Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, στο τέλος του χειμώνα θα έχουμε σωθεί».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επανέναρξη της πειραματικής φάσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσουν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: «Είναι οπωσδήποτε μια καλή είδηση», διότι «τα προβλήματα που είχαν προκύψει δεν συνδέονταν με το εμβόλιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με την επανέναρξη του σχολικού έτους, που και στην Ιταλία ορίστηκε για τη Δευτέρα (14/09), ο Ρομπέρτο Σπεράντσα τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουν μόνοι και τα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπίζονται από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας. Η μέτρηση της θερμοκρασίας των παιδιών θα πρέπει να γίνεται από τους γονείς, στο σπίτι, και για απουσίες μεγαλύτερες των τριών ημερών θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον παιδίατρο».