«Ψευδής πονόδοντος»: Δείτε που μπορεί να οφείλεται

«Ψευδής πονόδοντος»: Δείτε που μπορεί να οφείλεται

Ως γνωστόν, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να κρύβονται πίσω από έναν πονόδοντο, όπως οι οδοντικές κοιλότητες, η ευαισθησία κτλ.

Ωστόσο, όμως, αποδεικνύεται ότι ένας πονόδοντος δεν συνδέεται πάντοτε με οδοντικά προβλήματα.

​Άλλες ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν κάτι που το εκλαμβάνουμε ως πονόδοντο και μπορεί να σας κάνει να νομίζετε ότι πρέπει να επισκεφθείτε έναν οδοντίατρο. Δυστυχώς, αυτό δεν θα σας βοηθήσει πάντα. Και τώρα θα ξέρετε γιατί.

Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις όπου ο πονόδοντος δεν έχει καμία σχέση με τα δόντια. Μερικές από αυτά είναι αρκετά σοβαρές και χρειάζονται την προσοχή σας.

1. Προβλήματα στο σαγόνι

Ο πόνος στα δόντια μπορεί να εμφανιστεί με αν δεν λειτουργεί σωστά η κροταφογναθική άρθρωση, η οποία προκαλεί καμιά φορά και το λεγόμενο “κλείδωμα” της γνάθου. Εμφανίζονται σπασμοί των μυών της γνάθου και προκύπτουν προβλήματα με το άνοιγμα του στόματος.

2. Ιγμορίτιδα

Αυτή η ασθένεια προκαλεί φλεγμονή των βλεννογόνων ενός ή περισσοτέρων κόλπων. Και οι άνω ιγμόρια μπορεί να προκαλέσουν πόνο και πίεση στα άνω δόντια, καθώς οι ρίζες αυτών των δοντιών βρίσκονται κοντά στον πυθμένα των ιγμορίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να συμβεί και το αντίθετο: ένα πρόβλημα στα δόντια να συγχέεται ως πόνος από ιγμορίτιδα.

3. Καρδιακά προβλήματα

Ο πόνος στην καρδιά μπορεί μερικές φορές να “αντανακλάται” σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Ο αριστερός ώμος και ο βραχίονας συνήθως πονάνε. Και συχνά ο πόνος εμφανίζεται στα κάτω δόντια και στη γνάθο. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι στηθάγχης, η οποία με την σειρά της είναι καρπός της καρδιακής προσβολής. Επομένως, εάν έχετε υγιή δόντια, αλλά αισθάνεστε πόνο σε αυτά, ίσως θελήσετε να επισκεφθείτε έναν καρδιολόγο.

4. Πέτρα στους σιελογόνους αδένες

Η νόσος των σιελογόνων λίθων αναπτύσσεται στον αγωγό ενός από τους σιελογόνους αδένες. Όταν η πέτρα φτάσει σε κρίσιμο μέγεθος, φράζει τον αγωγό σιέλου. Ως αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί πονόδοντος και ο προσβεβλημένος αδένας μπορεί να αρχίσει να πρήζεται. Για τη διάγνωση είναι απαραίτητη μια ακτινογραφία. Μπορεί να αποφύγετε τη χειρουργική επέμβαση, εάν μια πέτρα είναι μικρή.

5. Πνευμονοπάθεια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πνευμονική νόσος μπορεί να επηρεάσει τα δόντια και το αντίστροφο. Ο πόνος στα δόντια και το σαγόνι είναι κάποιες φορές ένα από τα σημάδια του καρκίνου του πνεύμονα. Η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο στόμα σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.