Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Δ.Κουντουράς: «Ο COVID-19 εξασθενεί – 2% η θνητότητα στα κρούσματα που γνωρίζουμε»

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Δ.Κουντουράς: «Ο COVID-19 εξασθενεί – 2% η θνητότητα στα κρούσματα που γνωρίζουμε»

Ο παθολόγος-ηπατολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Κουντουράς και Διευθυντής του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητα της Βιοϊατρικής δήλωσε ότι η θνητότητα του COVID-19 είναι μόλις 2% επί των συνολικών κρουσμάτων που είναι διακριβωμένα, δηλαδή αν κάνουμε διαίρεση μεταξύ 357 νεκρών δια των 16.286 κρουσμάτων που επίσημα έχουμε μέχρι το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου.

Αλλά και όλοι αυτοί οι νεκροί, δεν είναι νεκροί ΑΠΟ κορωνοϊό, αλλά θύματα ΜΕ κορωνοϊό, όπως ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ στην σελίδα του, όπως έχει αποκαλύψει το pronews.gr.

Και ο ίδιος τονίζει ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί: «Ο COVID-19 έχει δεχτεί μεγάλο χτύπημα από τα μέτρα προφύλαξης, τη χρήση αντισηπτικών και τους συχνούς καθαρισμούς και παρελθόντος του χρόνου, πιθανότατα έχει χάσει πολλά από τα αρχικά του χαρακτηριστικά και στελέχη.

Υπάρχουν μελέτες που περιγράφουν σαφώς τα μεταλλαγμένα και υπολειμματικά στελέχη του κορονοϊού. Νομοτελειακά θα εξασθενίσει ακόμα περισσότερο για να μπορέσει να εξαπλωθεί περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είμαι βέβαιος πως τα νέα στελέχη του κορονοϊού εξελίσσονται μέσα σε αυτό το περιβάλλον και η πανδημία συνολικά θα κάνει τον κύκλο της ίσως και πιο σύντομα από την ημέρα που αναμένουμε την εύρεση ενός αποτελεσματικού εμβολίου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.