ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έτοιμο να αναχωρήσει από τον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» – Το… λάθος των τεστ

Έτοιμο να αναχωρήσει από τον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» – Το… λάθος των τεστ

Κανονικά αναμένεται να ακολουθήσει το πρόγραμμά του το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» μετά τη λήξη του συναγερμού και τα αρνητικά τεστ κορωνοϊού στα 12 μέλη του πληρώματος τα οποία είχαν βγει αρχικά θετικά.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στον τελικό έλεγχο που έγινε στο Αττικόν και τα 12 δείγματα βρέθηκαν οριστικά αρνητικά. Επίσης, έγινε έλεγχος σε επιφάνειες του πλοίου, από τον οποίο δεν προέκυψε τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο θα θέσει και πάλι σε εφαρμογή το πρόγραμμά του. Αυτό προβλέπει αύριο οι 922 επιβάτες να αποβιβαστούν και να κάνουν βόλτα στην Αθήνα, ακόμη και στην Ακρόπολη, όπως έκαναν άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες.

Παράλληλα αύριο το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσει για την Κέρκυρα εκεί όπου θα μείνει μέχρι το βράδυ της Παρασκευής όταν θα ξεκινήσει και πάλη το ταξίδι της επιστροφής για το Ηράκλειο της Κρήτης.

«Μέσα στο πλοίο επικρατεί ηρεμία. Δεν πανικοβλήθηκε κανείς. Ούτε οι επιβάτες ούτε τα μέλη του πληρώματος», λένε στο protothema.gr πηγές από το λιμενικό. Τα στελέχη του ΕΟΔΥ φαίνεται πως ενημέρωσαν τους άνδρες του Λιμενικου για το «χαμηλό» φορτίο του κορωνοϊού στα μέλη του πληρώματος τα οποία μετά από δυο τεστ βγήκαν αρνητικά στον νέο ιό.

«Μας εξήγησαν πως μπορεί να συμβεί κάποιος αρχικά να διαγνωστεί. Σημαίνει ότι έλαβε μικρές δόσεις του ιού και συνήθως από την επανεξέταση και μετά τα αποτέλεσμα βγαίνουν αρνητικά», λένε οι ίδιας πηγές.

Πώς έγινε το «λάθος» στην εργαστηριακό έλεγχο

Η ανακοίνωση των 12 θετικών αποτελεσμάτων επί συνόλου 150 δειγμάτων που ελήφθησαν και ελέγχθηκαν, κινητοποίησε την εταιρεία Tui Cruises και τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά έγινε νέος έλεγχος μιας και το πλοίο διαθέτει μηχάνημα μοριακού ελέγχου.

Σύμφωνα με την εταιρεία ο μοριακός έλεγχος των 12 μελών του πληρώματος διήρκεσε περίπου ένα 24ωρο, καθώς το μηχάνημα του μοριακού αναλυτή μπορούσε να δίδει αποτέλεσμα ανά μια ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ξημερώματα της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στον Πειραιά και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ εισήλθαν σε αυτό για τον εκ νέου έλεγχο, τα αποτελέσματα του (δεύτερου) μοριακού ελέγχου ήταν αρνητικά. Ωστόσο, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν rapid test, τα οποία ήταν αρνητικά. Όμως για να καλύψουν όλα τα πιθανά σενάρια παρότι δεν προβλεπόταν από το πρωτόκολλο, έλαβαν και πάλι δείγμα για μοριακό έλεγχο, ο οποίος έβγαλε και πάλι αρνητικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.