ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εσύ τις ξέρεις; – Οι τροφές που ωφελούν τον εγκέφαλο

Εσύ τις ξέρεις; – Οι τροφές που ωφελούν τον εγκέφαλο

Ας μην γελιόμαστε, το τελευταίο πράγμα ενδεχομένως που σκεφτόμαστε όταν τρώμε, είναι τα μέρη του σώματος που ωφελούνται από την εκάστοτε τροφή που λαμβάνουμε.

Γνωρίζουμε πιθανότατα ποιες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία λαμβάνουμε, καθώς και τον ρόλο της πρωτεΐνης στην ανάπτυξη του σώματος. Το βασικό κριτήριο επιλογής τροφών ωστόσο, παραμένει η γεύση και οι προτιμήσεις μας σε συγκεκριμένες τροφές.

Οι νευρολόγοι υπογραμμίζουν τη σημασία της κατανάλωσης τροφών που ωφελούν τον εγκέφαλο.

Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές:

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Σπανάκι, σέσκουλα, κέιλ είναι εξαιρετικές τροφές για τον εγκέφαλο, καθώς είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες, αλλά και συστατικά που καταπολεμούν πολλές ασθένειες.

Κακάο: Είναι πλούσιο σε θεοβρωμίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προλαμβάνει την κυτταρική γήρανση και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Λιπαρά ψάρια: Οι σαρδέλες, ο σολομός, ο τόνος, οι αντσούγιες, το σκουμπρί, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία ενισχύουν τη μνήμη και τη μάθηση.

Σύνθετοι υδατάνθρακες: Είναι φυσικά πλούσιοι σε γλυκόζη, τη βασική πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο. Θα τους λάβετε από τα όσπρια, τις γλυκοπατάτες και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία ωφελούν τόσο την καρδιά, όσο και τον εγκέφαλο. Είναι επίσης πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά και βιταμίνη Ε, στοιχεία με αντιγηραντικές ιδιότητες.

Μούρα: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τη μνήμη. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες και γλυκόζη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νερό: Η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη όχι μόνο για το σώμα αλλά και για τον εγκέφαλο, καθώς βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και τον σχηματισμό πρωτεϊνών. Συμβάλλει επίσης στη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.