ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Λινού: «Δεν ξέρουμε πραγματικά πόσα είναι τα κρούσματα – Δεν γίνονται στοχευμένα τεστ»

Α.Λινού: «Δεν ξέρουμε πραγματικά πόσα είναι τα κρούσματα – Δεν γίνονται στοχευμένα τεστ»

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης, τόνισε την ανάγκη να γίνονται πολλά και στοχευμένα τεστ κορωνοϊού, προκειμένου να υπάρχει ακριβής εικόνα για την κατάσταση με την πανδημία στη χώρα.

Η κα Λινού υπογράμμισε ότι είναι δύσκολο να μιλάμε για μείωση κρουσμάτων με τόσο λίγα τεστ.

«Δεν ξέρουμε πραγματικά πόσα είναι τα κρούσματα, δεν είναι εύκολο γιατί μια μέρα έχουμε 20.000 και 30.000 τεστ και την άλλη 10.000» επισήμανε.

Ενώ σημείωσε ότι «είναι δύσκολο να πει κανείς αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει μείωση των κρουσμάτων διότι δεν γίνονται στοχευμένα τεστ, αλλά όσοι έχουν συμπτώματα εξετάζονται οι ίδιοι».

Σχολιάζοντας τα 1.044 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, η κα Λινού σημείωσε ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι αυτή η μείωση.

«Επ’ ουδενί μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μείωση 20% ή 30%, τουναντίον μπορεί και να αυξάνονται τα κρούσματα και είναι πολύ άδικο και για την επιστημονική κοινότητα, την επιτροπή του υπουργείου να καλείται να κάνει προτάσεις, αλλά και για την Πολιτεία που παίρνει αποφάσεις, με μη ακριβή στοιχεία» επισήμανε.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για περισσότερα και οργανωμένα τεστ, ώστε «να εμποδίσουμε τη διασπορά, να απομονωθεί όποιος είναι θετικός και να γίνει ιχνηλάτηση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επισήμανε ότι θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία καταγραφής της πανδημίας από τον ΕΟΔΥ, ώστε και οι επιστήμονες και οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Τέλος, για τις φετινές γιορτές σχολίασε ότι το ρεβεγιόν με 100 και 150 ανθρώπους είναι επικίνδυνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ελάχιστο δυνατό είναι το ιδανικό. Να χαρούμε με τους ελάχιστους δυνατούς ανθρώπους, πέντε με επτά, είναι το ιδανικό» σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.