ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Ελλάδα μετά από έναν μήνα lockdown έχει μικρή μείωση κρουσμάτων – Γιατί επιμένει;

Η Ελλάδα μετά από έναν μήνα lockdown έχει μικρή μείωση κρουσμάτων – Γιατί επιμένει;

Σε δύο ημέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από τότε που μπήκε η Ελλάδα σε lockdown (7 Νοεμβρίου).

Ένα lockdown στο οποίο μπήκε η χώρα μας και κανονικά θα έπρεπε να είχε βγει αυτή την εβδομάδα (σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό). Παρόλα αυτά πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε παράταση και πλέον είναι άγνωστο το πότε θα γίνει το «άνοιγμα».

Μάλιστα το lockdown δεν έχει αποδώσει σύμφωνα με τις προβλέψεις των «ειδικών» (χαρακτηριστική η παραδοχή της Βάνας Παπαευαγγέλου), καθώς τα κρούσματα έχουν μειωθεί ελάχιστα. Ακόμα και έτσι η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει πολιτική και επιμένει στο καταστροφικό για την οικονομία και την ψυχολογία των πολιτών lockdown.

Στο pronews.gr σας είχαμε αναφέρει τους 5 λόγους για τους οποίους απέτυχε το lockdown.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων επιμένουν στο lockdown και αντί να ψάχνουν εναλλακτικά μέτρα «βυθίζουν» διαρκώς την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση;

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τ’ ότι η εστίαση θα παραμένει κλειστεί μέχρι να βγει το εμβόλιο. Κάτι που όπως καταλαβαίνει κανείς οδηγεί σε «λουκέτο» χιλιάδες επιχειρήσεις και στην ανεργία πάρα πολλούς εργαζομένους.

Να τονίσουμε πως μετά από έναν μήνα locdown τα κρούσματα έχουν πέσει κατά 27,7%.

Τα στοιχεία από την αρχή του lockdown μέχρι και σήμερα έχουν ως εξής:

Κρούσματα

  • 09-15/11: Μέσος όρος 2.502
  • 16-22/11: Μέσος όρος 2.492.
  • 23-29/11: Μέσος όρος: 1.807
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την εβδομάδα που διανύουμε ο μέσος όρος είναι μέχρι στιγμής 1.726 κρούσματα

  • 04/11: 1.503
  • 11/11: 2.513
  • 20/11: 4.079
  • 23/11: 4.443
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.