ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Β.Παπαευαγγέλου: «Aντί για μείωση έχουμε αύξηση των κρουσμάτων» – Ομολογία της αποτυχίας των κυβερνητικών lockdown

Β.Παπαευαγγέλου: «Aντί για μείωση έχουμε αύξηση των κρουσμάτων» – Ομολογία της αποτυχίας των κυβερνητικών lockdown

H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου παραδέχθηκε πριν από λίγο πως παρά το lockdown στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα εδώ και περίπου τρείς εβδομάδες (τέσσερις εβδομάδες η Βόρεια Ελλάδα) δεν έχει καταγραφεί μείωση των κρουσμάτων, ενώ μάλιστα σε ορισμένες περιοχές υπάρχει και αύξηση τους!

Αυτό φυσικά σημαίνει και καταδεικνύει πως η πολιτική της κυβέρνησης με τις απαγορεύσεις που επί της ουσίας σταματούν την ίδια την ζωή των πολιτών και επιφέρουν τρομακτικό οικονομικό κόστος, έχει αποτύχει κατά κράτος.

Ο ιός δεν σταματάει να μεταδίδεται.

«Η μείωση έχει αργότερο ρυθμό από αυτόν που επιθυμούσαμε» είπε η κα. Παπαευαγγέλου. «Ακόμη και σήμερα σε κάποιες περιοχές της χώρας μας αυξάνονται τα κρούσματα» πρόσθεσε και υποστήριξε πως αυτό οφείλεται σε γνωστές συρροές.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από τέσσερις ημέρες πάλι η κα. Παπαευαγγέλου είχε παραδεχθεί πως η μείωση των κρουσμάτων δεν ήταν η αναμενόμενη και τότε είχαμε προβλέψει πως σύντομα θα ανακοινωθεί η παράταση του lockdown, ακόμα και αν όλα δείχνουν πως δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Δεν μειώνονται με τον ρυθμό που θα περίμεναν τα νέα κρούσματα

Επιπλέον, η λοιμωξιολόγος σημείωσε περαιτέρω αύξηση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων, που την περασμένη εβδομάδα ανήλθε στα 48 χρόνια. Επιπλέον, 3.200 νέα κρούσματα αφορούν σε άτομα άνω των 65 ετών.

«Το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται και η πίεση παραμένει κρίσιμη και φαίνεται ότι θα συνεχίσει να πιέζει περαιτέρω καθ’ όλη της διάρκεια της εβδομάδας» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός θανάτων ανέρχεται πλέον σε 85 νεκρούς την ημέρα κατά μέσο όρο. «Συμπερασματικά αν και έχουμε σαφή μείωση στα νέα κρούσματα, αυτό συμβαίνει με βραδύτερο ρυθμό… το δεύτερο κύμα δεν λέει να μας αφήσει» αναφέρει η κα. Παπαευγγέλου.

«Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν έχει ακόμη εξεταστεί από την επιτροπή και θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα» είπε τέλος η Βάνα Παπαευαγγέλου. Όπως τόνισε, μια βεβιασμένη άρση των μέτρων θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση, απότομη έξαρση των κρουσμάτων. «Όσο νωρίτερα διακοπεί η κοινωνική αποστασιοποίηση, τόσο γρηγορότερα θα δούμε αναζωπύρωση» επεσήμανε.

Χαρδαλιάς: Ανησυχία για την Δυτική Ελλάδα και 18 περιοχές της χώρας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε στις 18 ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, αλλά και εκείνες που βρίσκονται σε αύξηση.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε πως παρά την γενικότερη επιπέδωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, υπάρχουν 18 περιοχές που συνεχίζουν να δείχνουν ιδιαίτερα επιβαρυμένες και η κατάστασή τους εγείρει ανησυχία.

Οι 18 ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές στην Ελλάδα:

  • Πέλλα,
  • Δράμα,
  • Θεσσαλονίκη,
  • Γρεβενά,
  • Φλώρινα,
  • Πιερία,
  • Ημαθία,
  • Σέρρες,
  • Λάρισα,
  • Κιλκίς,
  • Χαλκιδική,
  • Μαγνησία,
  • Ξάνθη,
  • Καρδίτσα,
  • Βόλος,
  • Εβρος,
  • Καβάλα,
  • Τρίκαλα.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις περιοχές όπου παρατηρείται συνεχής αύξηση ιικού φορτίου. Αυτές είναι στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αχαΐα, η Ηλεία και η Αιτωλοακαρνανία, με τον υφυπουργό να στέκεται και στην επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Δήμαρχο Πατρέων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την σημασία της αυστηρής τήρησης των μέτρων στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας το επόμενο διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναφορικά με την άρση του lockdown και τα Χριστούγεννα ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Είναι πρόωρη η συζήτηση για άρση των μέτρων την παρούσα στιγμή. Τα Χριστούγεννα, όπως και σε όλο τον κόσμο θα είναι διαφορετικά. Για τις επόμενες 10 μέρες είναι σημαντική η αυστηρή τήρηση των μέτρων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.