Η Αυστρία παρήγγειλε ακόμη 3,8 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNtech

Η Αυστρία παρήγγειλε ακόμη 3,8 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNtech

Η Αυστρία, όντας αποφασισμένη να διεκδικήσει το πλήρες μερίδιό της από τη δεύτερη σύμβαση πώλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρήγγειλε, αρκετά εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNtech.

Τη σχετική απόφαση έλαβε κατά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, στη Βιέννη.

«Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε στην Αυστρία μία ποσότητα με επιπλέον 3,8 εκατομμύρια δόσεις, η οποία θα χρησιμεύσει ως παράγοντας επιτάχυνσης, καθώς ένα μεγάλο τμήμα αυτής της ποσότητας θα παραδοθεί μόνον κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2021, όταν απαιτηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνολική ποσότητα», ανέφερε σε δηλώσεις του το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ρούντολφ Άνσομπερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «εκτός αυτού, υπάρχει για την ΕΕ η δυνατότητα να ζητήσει, πέραν των 200 εκατομμυρίων δόσεων, επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων των BioNtech και Pfizer από μια περαιτέρω επιλογή, που σημαίνει στη συνέχεια επιπλέον 1,9 εκατομμύρια δόσεις για την Αυστρία, το αργότερο στο τέταρτο τρίμηνο του 2021».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.