ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Μ.Δερμιτζάκης «καρφώνει» κυβέρνηση & «ειδικούς»: «Η “περίεργη” αύξηση κρουσμάτων δεν οφείλεται στο άνοιγμα της αγοράς»

Ο Μ.Δερμιτζάκης «καρφώνει» κυβέρνηση & «ειδικούς»: «Η “περίεργη” αύξηση κρουσμάτων δεν οφείλεται στο άνοιγμα της αγοράς»

(Αρχικό κείμενο 9:04) Ο καθηγητής Γενετικής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης «καρφώνει» κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους και απορρίπτει το επιχείρημα πως δήθεν το άνοιγμα των μαγαζιών οδήγησε αύξηση των κρουσμάτων, την οποία χαρακτήρισε «περίεργη», λέγοντας πως αυτό δεν είναι εφικτό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «περίεργο» τον τρόπο που αυξήθηκαν τα γραφήματα του ΕΟΔΥ, είπε συμπληρώνοντας πως «αυτή η αύξηση δεν είναι αυτής της εβδομάδας, αλλά της προηγούμενης».

Στην συνέχεια ο καθηγητής τόνισε πως δεν θεωρεί ότι η εν λόγω αύξηση οφείλεται στα σχολεία που είναι τα πρώτα που άνοιξαν, καθώς, όπως είπε: «η μετάδοση μέσω των παιδιών έχει καθυστέρηση δεδομένου ότι μεταδίδουν λιγότερο και δεν έχουν συμπτώματα. Επομένως οι πρώτες μεταδόσεις που θα γίνουν στα σχολεία δε θα φαίνονται».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγοράς και την επαναλειτουργία των καταστημάτων, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε πως «δεν μπορούμε να πούμε ότι οφείλεται, γιατί άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα».

Σε μία προσπάθεια να αποδώσει την αύξηση στα κρούσματα ο καθηγητής σημείωσε πως αυτά έχουν αρχίσει να αυξάνονται σχεδόν από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, συμπληρώνοντας πως είναι πιθανόν να είναι κάποια υπολείμματα από τις… γιορτές, πράγμα επίσης απίθανο αφού δεν γίνεται τα κρούσματα να εμφανίζονται ένα μήνα.

Βέβαια στο τέλος ο κ.Δερμιτζάκης «τα έριξε» στους πολίτες λέγοντας πως πρέπει να περιοριστούν κι άλλο οι μετακινήσεις με έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων.

Σε κάθε περίπτωση η πράγματι «περίεργη» αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τα «προφητικά» ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ και τις δηλώσεις λοιμωξιολόγων και κυβερνητικών στελεχών, δημιουργούν για άλλη μια φορά σοβαρά ερωτήματα για τη διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας και την ακρίβεια των ανακοινωμένων κρουσμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.