ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με τεστ στο κέντρο της Αθήνας προσπαθούν να «δικαιολογήσουν» την επιβολή ολικού lockdown

Με τεστ στο κέντρο της Αθήνας προσπαθούν να «δικαιολογήσουν» την επιβολή ολικού lockdown

Η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» ετοιμάζει νέα αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως εξετάζεται η επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας πριν τις 21:00 στην Αττική.

Την ίδια ώρα, όπως σας ενημέρωσε το pronews.gr, η Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά στο να μπει και αυτή στις «κόκκινες» περιοχές και κατά συνέπεια να επιβληθούν και εκεί αυστηρότερα μέτρα.

Όμως πως θα «δικαιολογηθεί» αυτός ο νέος περιορισμός;

Τους προηγούμενους μήνες υπήρχε το «κόλπο» με τα τεστ. Όταν η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξει την οικονομία έκανε λίγα τεστ, όταν ήθελε να την κλείσει έκανε πολλά, το ίδιο έπραξε και τώρα όπως βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα.

Τις τελευταίες ημέρες όμως υπάρχει μία άλλη «δικαιολογία» και αυτή είναι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού, παρόλα αυτά πολλοί είναι οι επιστήμονες που δημοσίως τονίζουν πως δεν είναι τόσο θανατηφόροι όσοι προσπαθούν να μας πείσουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Υπάρχει όμως ένα στατιστικό το οποίο δεν δέχεται άρνησης. Το κέντρο της Αθήνας έχει αυξημένα κρούσματα, καθώς εκεί διαμένουν χιλιάδες αλλοδαποί που δεν τηρούν ούτε στο ελάχιστο τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Ο ΕΟΔΥ λοιπόν αποφάσισε να κάνει την Τρίτη, την ημέρα που υπήρξε μία «έκρηξη» κρουσμάτων στη χώρα μας τεστ στα Σεπόλια και στην Κυψέλη. Το αποτέλεσμα ήταν να καταγραφούν 1.261 νέα κρούσματα, απ’ αυτά τα μισά στην Αττική και τα 180 στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πληροφορίες λένε πως και σήμερα τα κρούσματα θα είναι αυξημένα (όχι όσα σαν και χθες) και η χώρα μας… πάει προς ολοταχώς σε νέα μέτρα.

Σήμερα να αναφέρουμε πως τεστ γίνονται σε Σύνταγμα και Ζωγράφου, σε ότι αφορά την Αθήνα.

Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 21.00 και στην Αττική

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν ήμαστε ακόμα στο σημείο για ένα ολικό lockdown» σημειώνουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο. Προς το παρόν θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι την Παρασκευή θα ενταχθούν ακόμα περισσότερες περιοχές στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 21.00 και στην Αττική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.