ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα τεστ «δείχνουν»: Όσο αυξάνονται τόσο αυξάνονται και τα κρούσματα – Μόλις στο 0,8% όμως το γενικό ποσοστό!

Τα τεστ «δείχνουν»: Όσο αυξάνονται τόσο αυξάνονται και τα κρούσματα – Μόλις στο 0,8% όμως το γενικό ποσοστό!

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 153 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και αμέσως σήμανε ένας «συναγερμός» στα ΜΜΕ. Που όμως οφείλεται αυτή η αύξηση κρουσμάτων;

Παντού είδαμε τίτλους για «θλιβερά ρεκόρ» και ήδη υπάρχουν φόβοι για νέα μέτρα. Άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με δηλώσεις του σήμερα, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για νέα μέτρα μέσα στον Δεκαπενταύγουστο.

Το ίδιο περίπου είχε κάνει και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προ λίγων ημερών, όταν και είχε δηλώσει ότι είναι πιθανό να επιστρέψουν τα SMS. Η κυβέρνηση δείχνει άλλωστε τις επόμενες κινήσεις της. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε εμφανιστεί δημοσίως με μάσκα – όταν κανείς δεν φορούσε μάσκα – και λίγες ημέρες αργότερα η μάσκα έγινε υποχρεωτική.

Έτσι και τώρα, η κυβέρνηση δείχνει ότι έρχονται νέα μέτρα, την ίδια ώρα που με εντολή Χρυσοχοΐδη θα καλείται μέχρι και εισαγγελέας για τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο που δεν είναι στη «γραμμή του ΠΟΥ», ή όπως αλλιώς τις ονομάζουν «καλούν σε ανυπακοή για τα μέτρα προστασίας».

Πως φτάσαμε όμως μέχρι εδώ;

Ένα από τα στοιχεία που κανείς δεν παρατήρησε είναι τα πόσα τεστ έχουν γίνει το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν του ΕΟΔΥ μέχρι χθες είχαν γίνει 609.583 τεστ, ενώ πλέον έχουν γίνει… 619.393 τεστ. Δηλαδή σε ένα 24ωρο έγιναν 9.890 τεστ, αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ, αν σκεφτεί κάποιος πως σε έξι περίπου μήνες έχουν γίνει συνολικά 619.393 τεστ.

Τι μας δείχνουν λοιπόν οι αριθμοί. Αν βγάλουμε εκτός τα «εισαγόμενα» κρούσματα, τα οποία ήταν 11, το τελευταίο 24ωρο από τα τεστ που έγιναν σε πολίτες της χώρας, το 1,4% βρέθηκε θετικό. Αν βάλουμε μέσα και τα «εισαγόμενα» τότε ο αριθμός ανεβαίνει στο 1,55%.

Ενώ γενικά αν δούμε τον αριθμό στους τόσους μήνες που γίνονται τεστ το 0,82% έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό, ενώ αν βγάλουμε τα «εισαγόμενα» το ποσοστό πέφτει στο 0,76%. Μια διαφορά που όπως μπορεί κάποιος να δει δεν είναι δα και τόσο μεγάλη, όσο φαίνεται από τα αυξημένα κρούσματα.

Το υπουργείο αύξησε τα τεστ που γίνονται για τον κορωνοϊό – και καλά έκανε μεν – και όπως είναι λογικό αυξήθηκαν τα κρούσματα. Δεδομένα που πάνε «περίπατο» τα όσα υποστηρίζουν κάποιο περί «ανευθυνότητας» και «χαλάρωσης».

Όσον αφορά τους θανάτους

«Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», τονίζει στην ανακοίνωση του ο ΕΟΔΥ. Μέχρι στιγμής οι νεκροί στην Ελλάδα, από τον κορωνοϊο, ανέρχονται σε 210.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.