Οριστικό: Lockdown χωρίς αιτία – Επέστρεψαν το 70% του πληθυσμού σε οργουελική καραντίνα και πάλι

Οριστικό: Lockdown χωρίς αιτία – Επέστρεψαν το 70% του πληθυσμού σε οργουελική καραντίνα και πάλι

Οριστική απόφαση πάρθηκε στην συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, αυτή την ώρα, και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να προχωρήσουν σε καθολικό lockdown χωρίς αιτία ως την 28η Φεβρουαρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα σήμερα στις 19:30 για την πανδημία και τα επώδυνα μέτρα.

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει ακόμα, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά.

Η κυβέρνηση των λοιμωξιολόγων κλειδώνει το 70% του πληθυσμού σε οργουελική καραντίνα και πάλι, πηγαίνοντας την χώρα ένα χρόνο πίσω.

Τα τρία στοιχεία που έκαναν τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου είναι τα εξής:

  • η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία,
  • η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ,
  • η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Όπως και στα πρότυπα του Μαρτίου, θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ, ηλεκτρονικά καταστήματα και με προϋποθέσεις τα καταστήματα οπτικών/βαρηκοΐας. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα delivery, take away αλλά και οι λαϊκές αγορές, είπε.

Παράλληλα εάν ληφθεί η απόφαση, τότε, λαμβάνοντας υπόψιν το τι είχε εφαρμοστεί τον περασμένο Μάρτιο, αναμένεται να κλείσουν τα σχολεία και όλα τα καταστήματα σημαίνοντας τέλος στο click away, ενώ θα αυξηθεί και το ποσοστό τηλεργασίας.

Όσον αφορά στους χώρους λατρείας, τότε, πιθανολογείται πως δεν θα επιτρέπεται ούτε η ατομική προσευχή, ενώ θα ισχύει όπως και τώρα, η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα στην έκτακτη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα συζητήθηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.