ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Lockdown: Οι αριθμοί εκθέτουν την «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» – Γιατί δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα

Lockdown: Οι αριθμοί εκθέτουν την «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» – Γιατί δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα

«Υπομονή, οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες». Αλήθεια, πόσες φορές από την αρχή της πανδημίας έχουμε ακούσει αυτή τη φράση είτε από κάποιο μέλος της κυβέρνησης, είτε από κάποιον από τους «ειδικούς» του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό;

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνουμε έναν χρόνο από τότε που η Ελλάδα μπήκε σε lockdown για πρώτη φορά και όμως μέχρι σήμερα βρίσκεται ακόμα σε lockdown!

Τότε, η χώρα μπήκε σε lockdown για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ ενόψει του δευτέρου κύματος, ώστε να μην χρειαστεί να ξανά «κλειδωθεί» όλη η χώρα, γιατί όπως έλεγαν τότε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε ολική καταστροφή για την οικονομία.

Η χώρα όμως… μπήκε ξανά και όχι μάλιστα μόνο μία φορά, αλλά δύο, καθώς εδώ και λίγες ημέρες βρισκόμαστε στο τρίτο lockdown το οποίο θεωρητικά θα τελειώσει στις 28 Φεβρουαρίου.

Μόνο που κάτι τέτοιο βέβαια φαντάζει απίθανο, με την «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» να συζητάει την παράταση του έως τουλάχιστον τα μέσα Μαρτίου, ενώ πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να προσθέσει ένα ακόμη μέτρο, αυτό της διπλής μάσκας.

Ο κόσμος έχει κάνει υπομονή από την πρώτη στιγμή και έχει δείξει ιδιαίτερη υπευθυνότητα απέναντι στα μέτρα, παρά τα όσα του προσάπτουν καθημερινά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση, παρόλα αυτά ο «ήλιος του εμβολίου» (όπως είπε ο πρωθυπουργός) δεν «φωτίζει» ακόμη και τόσο δυνατά.

Στο πρόσφατο διάγγελμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά υποσχέθηκε «ελπίδα» στους πολίτες, ζητώντας τους να κάνουν υπομονή γιατί προχωράνε οι εμβολιασμοί και σύντομα -μέχρι τέλος της Άνοιξης είπε- θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού.

Μάλιστα πρόσφατα ανέβασε και στο Twitter ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τους 500.000 εμβολιασμούς και έτσι πλέον ο κόσμος βλέποντας τα νούμερα μπορεί να ελπίζει πως η καραντίνα θα τελειώσει σύντομα.

Η αλήθεια

Παρά τις κυβερνητικές φιέστες η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τους 500.000 εμβολιασμούς, συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 154.907 εμβολιασμοί της δεύτερης δόσης και 371.462 εμβολιασμοί της πρώτης δόσης.

Η κυβέρνηση πρόσθεσε τους αριθμούς για να φαίνονται περισσότεροι, όμως η αλήθεια είναι πως 371.462 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, ενώ κάτι παραπάνω από 150.000 έχουν αποκτήσει επαρκή ανοσία από τον κορωνοϊό (σύμφωνα με όσα υπόσχονται οι εταιρείες).

Άρα για να φθάσουμε το 70% του πληθυσμού και να αποκτήσουμε το απαραίτητο «τοίχος ανοσίας» έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Με πρόχειρους υπολογισμούς αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από το 2024!

Μέχρι τότε… η χώρα θα ανοιγοκλείνει -σαν βεντάλια- και η κοινωνία θα καταστρέφεται ψυχολογικά και οικονομικά.

Την ίδια ώρα οι Έλληνες δεν δείχνουν ιδιαιτέρως θετικοί απέναντι στο εμβόλιο, καθώς μόλις ένας στους πέντε ηλικιωμένους άνω των 85 προσήλθε τις προηγούμενες ημέρες στο προγραμματισμένο ραντεβού του για τον εμβολιασμό, ενώ συνολικά μόλις το 37% των πολιτών είναι θετικό στο να εμβολιαστεί.

Έτσι, εκτός αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά είναι άγνωστο το πότε η χώρα θα μπορέσει αν βγει από το lockdown, ασχέτως και αν ο Μητσοτάκης υποστήριξε στο διάγγελμα του πως το «επόμενο δίμηνο» θα είναι δύσκολο.

Η λύση υπάρχει και υπήρχε από την αρχή της πανδημίας: Ενίσχυση του συστήματος υγείας, περισσότερα ΜΜΜ, στοχευμένα μέτρα σε ανθρώπους που είναι ευάλωτοι απέναντι στον κορωνοϊό (πχ γηροκομεία).

Όμως η κυβέρνηση επιμένει στο να «ποντάρει» όλα τα χρήματα της στο εμβόλιο και στο lockdown. Το γιατί; Είναι κάτι που δεν μπορούμε να απαντήσουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μόνο βέβαιο είναι πως όταν ο κόσμος βγει από τα σπίτια του θα τον περιμένει μία ρημαδιασμένη οικονομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.