Υπουργός Υγείας Ισραήλ: «Ή εμβολιάζεστε ή δεν θα εργάζεστε»!

Υπουργός Υγείας Ισραήλ: «Ή εμβολιάζεστε ή δεν θα εργάζεστε»!

Ένα εκβιαστικό δίλημμα τίθεται από τις ισραηλινές αρχές, οι οποίες θέλουν να πιέσουν όσο δυνατόν περισσότερο τους πολίτες για να εμβολιαστούν.

Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας ένα μεγάλο ποσοστό των Ισραηλινών είναι αρνητικό στο να εμβολιαστεί, έτσι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να πιέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ανάμεσα από τα μέτρα που εξέταζε τότε είναι να τους απαγορεύσουν την είσοδο σε γυμναστήρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις κτλ, χαρακτηριστικό tweet είχε αναρτήσει και υπουργός Υγείας της χώρας, Γιούλι Έντελσταϊν.

Μάλιστα ο ίδιος ξαναχτύπησε χθες, Πέμπτη, λέγοντας πως «σύντομα θα υπάρξουν θέσεις εργασίας όπου, για να εργαστείς θα πρέπει είτε να εμβολιαστείς είτε να υποβάλλεσαι σε δοκιμή Covid-19 κάθε 48 ώρες».

Σύμφωνα με το RT o υπουργός Υγείας δεν κατονόμασε τις θέσεις εργασίας από τις οποίες θα αποκλείονται όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο, αλλά ζήτησε από όλους να εμβολιαστούν, ώστε να επιστρέψει η ζωή στο «κανονικό».

Όπως αναφέρει και η NYT ήδη στο Ισραήλ δήμαρχοι και ξενοδόχοι προσπαθούν να ξεκινήσουν διαδικασίες ώστε να προσλαμβάνουν μόνο εμβολιασμένους υπαλλήλους. Η Dr. Μάγια Πελέντ Ραζ, από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα, υποστήριξε πως «οι εργοδότες δεν μπορούν να πιέσουν τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν, αλλά μπορούν να προσλαμβάνουν μόνο όσους έχουν κάνει το εμβόλιο».

Αξίζει να σημειωθεί πως και το Βατικανό απειλεί με απόλυση όσους υπαλλήλους δεν εμβολιαστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.