ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η επιστήμη μίλησε: Βρίστε άφοβα… βγάλτε τα από μέσα σας – Κάνει καλό!

Η επιστήμη μίλησε: Βρίστε άφοβα… βγάλτε τα από μέσα σας – Κάνει καλό!

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι βρισιές σας βοηθούν να διαχειριστείτε το χάος στην ζωή σας.

Η απελευθέρωση που προκύπτει από το βρίσιμο, είναι πολύ σημαντική, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε σωματικό άγχος όπως επισημαίνει ο δρ. Kyle Zrenchik.

Είναι ένας φυσικός τρόπος για να ξεφεύγει κάποιος από τα πράγματα χωρίς χάπια και χωρίς παρενέργειες.

Το βρίσιμο μάλιστα βοηθά στην ανταπόκριση “πάλης ή φυγής”, που συνοδεύεται από την έκκριση αδρεναλίνης. Τέλος το βρίσιμο λειτουργεί ως μηχανισμός για να αντιμετωπίσει κανείς τις ανεπιθύμητες ενέργειες διαφόρων δύσκολων καταστάσεων, ειδικά εκείνων που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Αποτελεί κοινώς, έναν σημαντικό τρόπο απελευθέρωσης των δύσκολων συναισθηματικών αντιδράσεων.

Κάτι άλλο που προέκυψε από έρευνες στο Πανεπιστήμιο Keele, είναι πως οι βρισιές μειώνουν τον πόνο!

Πείραμα διαπίστωσε πως οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να να αντέξουν περισσότερο τον πόνο και το μούδιασμα όταν έβαζαν τα χέρια τους σε παγωμένο νερό, όταν έβριζαν συγκριτικά με το να χρησιμοποιούν πιο ουδέτερες λέξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.