ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Όλα θα είναι διαφορετικά στην ΕΕ σε λίγες ώρες...

ΕΜΑ για Sputnik V: «Η απόφαση για το ρωσικό εμβόλιο θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στα επιστημονικά δεδομένα»

ΕΜΑ για Sputnik V: «Η απόφαση για το ρωσικό εμβόλιο θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στα επιστημονικά δεδομένα»

H ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, τονίζει με ανακοίνωσή της, ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα μελετήσει κατά πόσο συμβαδίζει το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας κατά του κορωνοϊού με τους όρους της ΕΕ και η απόφαση θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στα επιστημονικά δεδομένα.

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά τη δήλωση της προέδρου του διευθυντικού συμβουλίου του EMA στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF ότι τυχόν συμφωνία Αυστρίας με Μόσχα για το Sputnik V θα είναι «κάπως σαν ρώσικη ρουλέτα».

Η ίδια απέτρεψε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την έγκριση επείγουσας χρήσης του ρωσικού εμβολίου κάνοντας λόγο για ανεπαρκή, προς το παρόν, δεδομένα σε ό,τι αφορά τα εμβολιασμένα άτομα.

«Βρισκόμαστε στο άγνωστο και για τον λόγο αυτόν αποτρέπω εντόνως από τη χορήγηση επείγουσας εθνικής άδειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωσή της προκάλεσε την αντίδραση τόσο των δημιουργών του Sputnik V όσο και του Κρεμλίνου.

Οι δημιουργοί του ρωσικού εμβολίου ζήτησαν δημόσια συγνώμη από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Κρίστα Βιρτούμερ-Χος.

«Τα σχόλιά της εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με πιθανή πολιτική παρέμβαση στην τρέχουσα διαδικασία επισκόπησης του EMA» σημείωναν σε ανακοίνωσή τους.

Κριτική στη δήλωση της Κρίστα Βιρτούμερ-Χος άσκησε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο αξιωματούχο, πρόκειται για μια «απογοητευτική δήλωση», η οποία, μάλιστα, είναι «τουλάχιστον ακατάλληλη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.