ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι; – Να τι πρέπει να κάνετε

Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι; – Να τι πρέπει να κάνετε

Οι άνθρωποι που νιώθουν κουρασμένοι μέσα στην ημέρα έχουν αυξηθεί κατά 40% ξεπερνώντας το 60% παγκοσμίως.

Πριν καταφύγουμε σε συμπληρώματα διατροφής ή επισκέψεις σε ιατρούς θα πρέπει να αποκλείσουμε τους ψυχολογικούς παράγοντες, δηλαδή αν το αίσθημα της κούρασης είναι αποτέλεσμα της κατάθλιψης.

Σε περίπτωση που η έλλειψη ενέργειας δεν απορρέει από κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα θα πρέπει να αποκλείσουμε αν δεν είναι απόρροια κάποιας φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουμε ή λάβαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Αν έχουμε ελέγξει όλους τους παραπάνω παράγοντες τότε πρέπει να βρούμε τρόπους να μειώσουμε το αίσθημα της κούρασης.

Κρατήστε τη ποσότητα της καφείνης σε κανονικά επίπεδα

Η κατάχρηση του καφέ έχει αντίθετα αποτελέσματα από το επιθυμητό. Διατηρήστε τους καφέδες που πίνετε σε 2-3 την ημέρα, μειώνοντας τη δόση προς το τέλος της ημέρας.

Αφήστε τον ήλιο και τον αέρα να κάνουν την δουλειά τους

Ανοίξτε τις κουρτίνες και τα παράθυρα να ανανεωθεί ο αέρας και θα δείτε αμέσως αλλαγή στη διάθεσή σας. Πολλές φορές νιώθουμε υπνηλία από την έλλειψη ήλιου καθώς έτσι είναι σχεδιασμένος ο εγκέφαλός μας.

Γυμναστείτε

Ξεκινήστε την ημέρα σας με γυμναστική μικρής έντασης και θα δείτε τις ορμόνες σας να κάνουν πάρτυ μέσα στην ημέρα και εσείς θα νιώθετε ότι είστε στην πρίζα.

Πιείτε νερό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν ο οργανισμός νιώθει αφυδατωμένος μπαίνει σε κατάσταση πτήσης για να προστατευθεί. Πιείτε ένα ποτήρι νερό ανά 75 λεπτά, αν δεν κάνετε κάποια σωματική εργασία, που απαιτείται μεγαλύτερη ποσότητα νερού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.