ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Εμβόλιο AstraZeneca: Μετά τις θρομβώσεις κορυφαίος Σουηδός επιδημιολόγος προειδοποιεί για νέα παρενέργεια

Εμβόλιο AstraZeneca: Μετά τις θρομβώσεις κορυφαίος Σουηδός επιδημιολόγος προειδοποιεί για νέα παρενέργεια

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος της Σουηδίας, Άντερς Τέγκνελ, προειδοποιεί για μία νέα παρενέργεια που πιθανόν προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα, ο Άντερς Τέγκνελ, μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Σουηδίας «SVT», ανέφερε ότι το εμβόλιο, εκτός από τη θρόμβωση, μπορεί να προκαλέσει και αιμορραγία.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ήδη σημειώθηκε στην Ισπανία ο πρώτος θάνατος μιας 43χρονης από εγκεφαλική αιμορραγία.

«Εμφανίστηκε μια νέα ομάδα, η οποία είχε έναν πιο σοβαρό τύπο βλάβης στο σύστημα πήξης (σ.σ. εκτός από τους θρόμβους αίματος)» δήλωσε ο επιδημιολόγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό εκδηλώνεται μία ή δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό και μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί μόνο σε 10 – 15 ανθρώπους στην Ευρώπη, ενώ στη Σουηδία δεν έχουν παρατηρηθεί παρόμοιες περιπτώσεις.

«Είναι όμως μια πολύ σοβαρή παρενέργεια στις νεότερες ηλικίες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διαπιστωθεί σχέση μεταξύ του εμβολίου και των συμπτωμάτων» τόνισε πάντως ο Τέγκνελ.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο επιδημιολόγο της Σουηδίας, αυτή η παρενέργεια κρίνεται αρκετά σοβαρή, ούτως ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί ο εμβολιασμός, επομένως η Σουηδία αναγκάστηκε να προβεί σε αναστολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές χώρες της Ευρώπης έχουν σταματήσει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει ξεκινήσει, εν τω μεταξύ, έρευνα για τα περιστατικά θρόμβωσης που έχουν καταγραφεί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.