ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αρνητική εισήγηση των ειδικών για άρση των μέτρων – Τι αλλάζει από το Σάββατο;

Αρνητική εισήγηση των ειδικών για άρση των μέτρων – Τι αλλάζει από το Σάββατο;

Αρνητική φαίνεται να είναι η εισήγηση των ειδικών για την άρση των περιοριστικών μέτρων και τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Οι ψεύτικες ελπίδες που έδωσε η κυβέρνηση στους πολίτες θα κάνουν φτερά μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο δεν πρόκειται να ελευθερωθούν.

Η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα είναι το πρώτο από τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά σε όλη τη χώρα και τα Σαββατοκύριακα στις 21:00 το βράδυ και θα τελειώνει στις 05:00 το επόμενο πρωί. Μόνο που η ανατροπή έρχεται στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown θα ανακοινωθούν σήμερα στις 18:30 (σ.σ. θα υπάρξει καθυστέρηση) στην καθιερωμένη ενημέρωση. Παρών μάλιστα θα είναι ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος και θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα.

Η Επιτροπή των ειδικών εισηγείται αλλαγές που αφορούν εκτός από το ωράριο εξόδου τα Σαββατοκύριακα και στη δυνατότητα περιπάτων και αναψυχής σε εξωτερικούς χώρους.

Από αύριο λοιπόν:

-η απαγόρευση της κυκλοφορίας επανέρχεται στις 21:00 αντί για τις 19:00

-ο κωδικός “6” στα SMS θα χρησιμοποιείται πλέον μόνο για μετακίνηση εντός δήμου και όχι με τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων.

Θα επιτραπεί επίσης το ψάρεμα μόνο όμως εντός δήμου, δεν υπάρχει πληροφορία για το τι θα γίνει με το κυνήγι.

Παράλληλα υπάρχει εισήγηση να ανοίξουν ξανά τις πύλες τους οι παιδικές χαρές και οι αρχαιολογικοί χώροι, ώστε ο κόσμος να μην μαζεύεται σε σπίτια, όπου υπάρχει υπερμετάδοση του ιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, μπορεί να γίνει και από αύριο Σάββατο (20.03.2021).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.