ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι κορυφαίες επιλογές γυμναστικής για τους λάτρεις του τρεξίματος

Οι κορυφαίες επιλογές γυμναστικής για τους λάτρεις του τρεξίματος

Το τρέξιμο είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές για άσκηση, όμως πολλές φορές γίνεται βαρετό και κουραστικό.

Η συμμετοχή σε ομαδικά μαθήματα είναι ένας καλός τρόπος για να βγουν από την καθημερινή τους ρουτίνα οι δρομείς, ενώ με τον τρόπο αυτό αυξάνεται παράλληλο ο κύκλος των επαφών τους.

Μέχρι τότε, η… δουλειά μπορεί να γίνει και σπίτι σε κάποιες περιπτώσεις, όπως το TRX.

Ακολουθούν προτάσεις με ομαδικά προγράμματα που μπορούν να επιλέξουν οι δρομείς σε ένα γυμναστήριο:

CrossFit

Βοηθά στην ενδυνάμωση του συνόλου του σώματος και για τον λόγο αυτό μπορεί να βελτιώσει την απόδοση ενός επαγγελματία δρομέα και όχι μόνο. Τα μαθήματα αυτά θα σας βοηθήσουν να ενδυναμώσετε αρκετά τα άνω άκρα και αυτό με την σειρά του θα σας δώσει την δυνατότητα να διαχειρίζεστε καλύτερα το σώμα σας την ώρα ενός αγώνα. Για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων (ημιμαραθωνίων και μαραθωνίων), ίσως το CrossFit να μην αποτελεί ιδανική προπόνηση, αλλά για όσους ασχολούνται με μικρότερες αποστάσεις (5-10 χλμ.) είναι μια καλή προπόνηση.

Ασκήσεις που εκτελούνται στην μπάρα

Mια τάξη εμπνευσμένη από…. μπαλέτο, σας δίνει την δυνατότητα να γυμνάσετε τα κάτω άκρα, να ενισχύσετε την μυϊκή αντοχή αλλά και την σταθερότητα του κορμού. Κάποιοι καθηγητές αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν μπάλες, ζώνες και βάρη ως βοηθητικά όργανα κατά την τέλεση των ασκήσεων.Οι ασκήσεις στην μπάρα θα σας βοηθήσουν επίσης να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα τραυματισμών και να ενδυναμώσετε γοφούς και αρθρώσεις.

Διάδρομος

Για τους νέους δρομείς μια καλή άσκηση αποτελεί το έντονο τρέξιμο στον διάδρομο για 30 λεπτά με διάλλειμα μισής ώρας όπου θα ασχοληθούν με ασκήσεις ενδυνάμωσης. Και όλα αυτά με την συνοδεία μουσικής που ανεβάζει την διάθεση.

Ποδήλατο

Το μεγαλύτερο όφελος έχει να κάνει με το γεγονός πως το ποδήλατο στο γυμναστήριο είναι ένα χαμηλής έντασης όργανο. Το ποδήλατο απομακρύνει την ένταση από τις αρθρώσεις ενώ βοηθά στην ορθή καρδιακή λειτουργία. Προσοχή όταν κάνετε ποδήλατο στο δρόμο. Φοράτε κράνος και να είστε πολύ προσεκτικός με τα αυτοκίνητα.

TRX

Oι ασκήσεις αυτές στοχεύουν στην ενδυνάμωση του κορμού και στην σταθερότητα ολόκληρου του σώματος. Το να μπορείς να ελέγξεις αποτελεσματικά την ισορροπία σου θα βοηθήσει πολύ την στιγμή που θα τρέχεις σε κάποιον αγώνα και θα νιώσεις την κόπωση να σε καταβάλει. Το TRX είναι μια άσκηση που μπορεί να σε βοηθήσει.

Γιόγκα

Η γιόγκα δεν είναι μια ανταγωνιστική προπόνηση ούτε μια ευκαιρία για την απόλυτη χαλάρωση, όπως την βλέπουν πολλοί από εκείνους που ασχολούνται με τα τρέξιμο. Η γιόγκα θα πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά στην κυρίως προπόνηση ενός δρομέα. Αρκετοί από αυτούς υποφέρουν από σφίξιμο στους γλουτούς, θέματα στους δικέφαλους και τους τρικέφαλους. Δοκιμάστε την γιόγκα και δείτε τα αποτελέσματα στο σώμα σας.

Πιλάτες

Οι δρομείς συχνά ενδυναμώνουν σε μεγάλο βαθμό το μπροστά μέρος του σώματός τους σε βάρος της οπίσθιας αλυσίδας που παύει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αυτή την ανισορροπία καλείται να αποκαταστήσει η συμμετοχή σε μια ομάδα στο γυμναστήριο που εκτελεί ασκήσεις Πιλάτες.Οι ασκήσεις αυτές που γίνονται σε ειδικό όργανο ή σε ένα απλό στρώμα, ενισχύουν την κινητικότητα και την ευελιξία, δύο στοιχεία απαραίτητα για έναν επιτυχημένο δρομέα.

Ασκήσεις στο κωπηλατικό μηχάνημα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν ο δρομέας κάνει σωστή δουλειά με αυτό το μηχάνημα καταρχήν αναπτύσσει ευελιξία στους δικέφαλους, ενδυναμώνει τα κάτω άκρα και βοηθά σε μια εκκριτική εκκίνηση την ώρα του αγώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.