ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Η Ρωσία συμφώνησε να παραχθούν άλλες 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου «Sputnik-V» στην Ινδία

Η Ρωσία συμφώνησε να παραχθούν άλλες 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου «Sputnik-V» στην Ινδία

Σε συμφωνία με την ινδική φαρμακευτική εταιρεία Virchow Biotech για την παραγωγή στην Ινδία 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V κατά της covid-19 κατέληξε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

«Η μεταφορά τεχνολογίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και θα ακολουθήσει η εμπορική παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το RDIF, το οποίο χρηματοδοτεί εν μέρει την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου και διαπραγματεύεται συμφωνίες για την παραγωγή του εκτός Ρωσίας.

Η συμφωνία αυτή ακολούθησε μια άλλη που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την ινδική φαρμακευτική εταιρεία Stelis, η οποία πρόκειται να παράξει 200 εκατομμύρια δόσεις.

Το RDIF συμφώνησε τον Νοέμβριο με την ινδική εταιρεία Hetero για την παραγωγή περισσότερων από 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου αυτού ετησίως.

«Οι συνεργασίες για τα εμβόλια είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεραστεί η πανδημία. Ο κόσμος εξακολουθεί να δίνει μάχη κατά του κορωνοϊού και βλέπουμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Sputnik V», σχολίασε ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του RDIF

Το ρωσικό εμβόλιο κατά της covid-19, το οποίο έχει λάβει άδεια χρήσης σε περίπου 50 χώρες, δεν έχει εγκριθεί στην Ινδία, όπου συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές. Όμως η Μόσχα προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις πηγές παραγωγής του εμβολίου της, καθώς οι δικές της ικανότητες είναι περιορισμένες και η παγκόσμια ζήτηση μεγάλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.