ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσία: Αυτοψία του ΕΜΑ στις κλινικές δοκιμές και την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

Ρωσία: Αυτοψία του ΕΜΑ στις κλινικές δοκιμές και την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα στείλει ομάδα ειδικών στη Ρωσία τον Απρίλιο ώστε να επιθεωρήσουν τις κλινικές δοκιμές και την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V.

Ο επικεφαλής του ΕΜΑ για ζητήματα που άπτονται κινδύνων κατά της υγείας και στρατηγικών εμβολιασμού Marco Cavaleri έκανε την παραπάνω ανακοίνωση κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ιταλικό κρατικό ραδιόφωνο.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις πληροφορίες που μετέφερε πηγή με γνώση της υπόθεσης, πως το Sputnik V μπορεί να λάβει το «πράσινο φως» για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα μέσα Μαΐου.

«Διεξάγουμε έναν κυκλικό έλεγχό του (σ.σ. Sputnik V), άρα θα μελετήσουμε όλα τα δεδομένα όταν συλλεχθούν, ώστε να το εγκρίνουμε συντομότερα. Τον Απρίλιο θα κάνουμε αυτοψία στη διαδικασία παραγωγής του εμβολίου και τις κλινικές μελέτες στη Ρωσία. Μετά, θα προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε μέχρι πότε θα έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την έγκριση του εμβολίου» είπε ο Cavaleri.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΕΜΑ θα συνεχίσει την έρευνα σχετικά με τα στοιχεία του εμβολίου των CureVac αλλά και Novavax.

Σημειώνεται πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει ήδη εγκριθεί προς χρήση σε 54 χώρες ανά τον κόσμο.

Το Σαββατοκύριακο, ο Nicola Zingaretti, πρόεδρος της περιοχής Λάτσιο της Ιταλίας, σημείωσε πως το Εθνικό Ινστιτούτο Lazzaro Spallanzani για Μολυσματικές Ασθένειες θα αρχίσει τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου. Ο επικεφαλής του εν λόγω Ινστιτούτου, που εδράζει στη Ρώμη, ενημέρωσε πως θα σταλούν δύο ερευνητές για επίσκεψη στο σημείο παραγωγής του Sputnik V στη Ρωσία.

Καταλήγοντας, να σημειωθεί πως το ρωσικό εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα της τάξης του 91,6% και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.