ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Α.Φάουτσι: «Το Sputnik V φαίνεται αρκετά αποτελεσματικό»

Α.Φάουτσι: «Το Sputnik V φαίνεται αρκετά αποτελεσματικό»

Ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, ανέφερε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, ότι τα στοιχεία για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V τον οδηγούν στην πεποίθηση ότι είναι «αρκετά αποτελεσματικό».

«Έχω ρίξει μία ματιά σε αρκετές από τις εκθέσεις. Φαίνεται αρκετά καλό» δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου για Αλλεργίες και Λοιμώδεις νόσους, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ δήλωσε στην ετήσια έκθεσή του που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο ότι το Γραφείο Παγκόσμιων Υποθέσεων προσπάθησε να πείσει τη Βραζιλία να μην επιτρέψει το ρωσικό εμβόλιο, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή της στην Αμερική «σε βάρος των ΗΠΑ ασφάλεια και προστασία».

Ο Φάουτσι δήλωσε ότι δεν είχε την ευκαιρία να εξετάσει το εμβόλιο που αναπτύχθηκε στην Κίνα αλλά κι αυτό «ίσως είναι καλό» επίσης.

Στις αρχές Μαρτίου, ο Φάουτσι είχε αναφερθεί στο Sputnik V μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς αν θα εμβολιαζόταν με το ρωσικό ή το κινεζικό εμβόλιο είχε απαντήσει ότι «τα δεδομένα που γνωρίζω για το Sputnik είναι αρκετά καλά. Δεν έχω αρκετή πληροφόρηση όσον αφορά το κινέζικο γιατί έχουν δύο ή τρία διαφορετικά εμβόλια. Οπότε δεν έχω παρακολουθήσει στενά την αποτελεσματικότητά τους, όμως τα δεδομένα του ρωσικού που έχω δει, μοιάζουν αρκετά καλά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.