ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Sputnik V: Η Αλβανία έλαβε 10.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου δώρο από το Αμπού Ντάμπι

Sputnik V: Η Αλβανία έλαβε 10.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου δώρο από το Αμπού Ντάμπι

Η Αλβανία έλαβε χθες Δευτέρα την πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, που αποτελείται από 10.000 δόσεις ως δώρο από τον πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Σύμφωνα με το Albanian Daily News, η υπουργός Υγείας Ογκέρτα Μαναστιρλιού και ο Υπουργός Ανασυγκρότησης Αρμπέν Αχμετάζ έλαβαν τα εμβόλια τη Δευτέρα στο Αεροδρόμιο Ρινάς.

Η γειτονική χώρα έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει πάνω από 120.000 κρούσματα κορωνοϊού και περισσότερους από 2.100 θανάτους.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, η Αλβανία έχει διανείμει περισσότερες από 46.000 δόσεις των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca.

Επαφές με πολλά κράτη

Σημειώνεται πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει ήδη εγκριθεί προς χρήση σε 56 χώρες ανά τον κόσμο.

Ο Nicola Zingaretti, πρόεδρος της περιοχής Λάτσιο της Ιταλίας, σημείωσε πως το Εθνικό Ινστιτούτο Lazzaro Spallanzani για Μολυσματικές Ασθένειες θα αρχίσει τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου. Ο επικεφαλής του εν λόγω Ινστιτούτου, που εδράζει στη Ρώμη, ενημέρωσε πως θα σταλούν δύο ερευνητές για επίσκεψη στο σημείο παραγωγής του Sputnik V στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, να σημειωθεί πως το ρωσικό εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα της τάξης του 91,6% και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.