ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

ΕΜΑ για Sputnik V: Θα υπάρξει αξιολόγηση ίδιου επιπέδου & κριτηρίων όπως με όλα τα εμβόλια

ΕΜΑ για Sputnik V: Θα υπάρξει αξιολόγηση ίδιου επιπέδου & κριτηρίων όπως με όλα τα εμβόλια

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), δήλωσε σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου, πως δεσμεύεται να εφαρμόσει το ίδιο επίπεδο ελέγχου και τα ίδια κριτήρια, όσο εξετάζει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V όπως δηλαδή θα έκανε σε οποιαδήποτε άλλη επιστημονική περίπτωση.

Χτες, ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής του Οργανισμού δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Rai 3 της Ιταλίας ότι ο EMA θα επιθεωρήσει κλινικές δοκιμές και την παραγωγή του Sputnik V στη Ρωσία.

«Προς το παρόν σχεδιάζουμε επιθεωρήσεις των εργοστασίων και των κλινικών δοκιμών στη Ρωσία. Εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να τονίσω και πάλι ότι δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε τα ίδια πρότυπα και τον ίδιο έλεγχο σε αυτήν την επιθεώρηση με οποιαδήποτε άλλη επιστημονική αξιολόγηση» υπογράμμισε από την πλευρά της η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ, Έμερ Κουκ.

Σύμφωνα με την ίδια, ο EMA αυτή τη στιγμή έχει τρία εμβόλια κατά της COVID-19 υπό εξέταση, τα οποία είναι τα: Novavax, CureVac και Sputnik V.

Ρωσία: Μπορούμε να παρέχουμε 50 εκατ. δόσεις στην ΕΕ

Ο επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κίριλ Ντμιτρίεφ σημείωσε πως σε περίπτωση που εγκριθεί το ρωσικό εμβόλιο, τότε θα μπορούν να διατεθούν περί τα 50 εκατ. δόσεις στους Ευρωπαίους από τον Ιούνιο του 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το Sputnik V μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διάσωση εκατομμυρίων ζωών στην Ευρώπη και προσβλέπουμε σε μια ενδελεχή αναθεώρηση των δεδομένων από τη CHMP [Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του EMA]. Οι συνεργασίες για τα εμβόλια πρέπει να υπερβαίνουν την πολιτική και η συνεργασία με τον EMA είναι ένα τέλειο παράδειγμα που αποδεικνύει ότι οι κοινές προσπάθειες είναι ο μόνος τρόπος για τον τερματισμό της πανδημίας. Μετά την έγκριση του EMA, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε εμβόλιο για 50 εκατομμύρια Ευρωπαίους από τον Ιούνιο του 2021» δήλωσε ο Ντμιτρίεφ σε δελτίο Τύπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.