ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο EMA έδωσε το «πράσινο φως» για 3 νέα εργοστάσια παραγωγής εμβολίων των Pfizer & AstraZeneca

Ο EMA έδωσε το «πράσινο φως» για 3 νέα εργοστάσια παραγωγής εμβολίων των Pfizer & AstraZeneca

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το τρίτο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη, έδωσε το «πράσινο φως» για την λειτουργία τριών μονάδων παραγωγής εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca σε Ολλανδία, Γερμανία και Ελβετία.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο πόλεμος των εμβολίων μαίνεται σε πολλά μέτωπα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της διαμάχης Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ηνωμένου Βασιλείου, με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών να κατηγορεί το Λονδίνο για εκβιασμό.

«Πρέπει να επιτύχουμε μία σχέση συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε η AstraZeneca να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Δεν μπορείς να παίζεις με εκβιασμό. Η Μεγάλη Βρετανία ήθελε πρώτα να εμβολιάσει με την πρώτη δόση, όμως μετά δεν μπορούσε να βρει την δεύτερη δόση. Δεν θα πληρώσει η Ευρώπη το τίμημα αυτής της πολιτικής», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λερ Ντριάν.

Από την άλλη, υπάρχει η αντιπαράθεση Δύσης και Ρωσίας, με το Κρεμλίνο να απαντά στις κατηγορίες ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί τα εμβόλια ως εργαλείο προπαγάνδας.

​«Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Δεν παρεμβαίνουμε σε κανένα πρόγραμμα παράδοσης, ποιος παίρνει το εμβόλιο πρώτος μεταξύ των δυτικών χωρών, την έγκριση των δυτικών εμβολίων ή την απόσυρσή τους. Τι σχέση έχει η Μόσχα με αυτό; Δεν έχουμε απολύτως καμία σχέση με αυτό», είπε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Στην Ιταλία, o κυβερνήτης Καμπανίας υπέγραψε συμφωνία για την παραγγελία του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, εφόσον δοθεί έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Ενώ επιτέθηκε και στην κεντρική κυβέρνηση για την κακοδιαχείριση στην διανομή των εμβολίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​«Θέλω να συμβουλεύσω τους συνομιλητές μας στη Ρώμη να μην μιλήσουν ξανά για αριθμούς, να αποφεύγουν να δίνουν νούμερα στους πολίτες. Ας μιλούμε για πράγματα, που έχουν γίνει, και όχι για πράγματα που σχεδιάζουμε», επεσήμανε ο περιφερειάρχης Καμπανίας, Βιντσέντζο Ντε Λούκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.