ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Πρωτόγνωρο περιστατικό για γιατρούς – Άνδρας έβγαλε διπλό νύχι στο δάχτυλο του χεριού του (φώτο)

Πρωτόγνωρο περιστατικό για γιατρούς – Άνδρας έβγαλε διπλό νύχι στο δάχτυλο του χεριού του (φώτο)

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό αντιμετώπισαν γιατροί στο Πακιστάν, όταν αντίκρισαν το διπλό νύχι στο μεσαίο δάχτυλο του χεριού ενός 28χρονου.

Σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Surgery Open, οι γιατροί εξήγησαν ότι πρόκειται για μια “εξαιρετικά σπάνια” και “μοναδική περίπτωση” διπλού νυχιού στο μεσαίο δάχτυλο ενός 28χρονου άνδρα στο Πακιστάν.

Ο νεαρός πήγε σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Bahawalpur με παράπονα για μια περίεργη ανάπτυξη στο νύχι του, που του προκαλούσε κάποια δυσφορία. Μια ακτινογραφία του χεριού του δεν έδειξε κάτι ασυνήθιστο και ο ίδιος δεν ανέφερε κάποιο προηγούμενο τραύμα ή μόλυνση στο δάχτυλό του. Δεν υπήρχε επίσης οικογενειακό ιστορικό τέτοιου προβλήματος.

Κατά την περαιτέρω επιθεώρηση, το εξόγκωμα, που έμοιαζε με μικρό κέρατο, ήταν αδιαχώριστο από το υπόλοιπο νύχι και αποτελείτο από κερατίνη, δηλαδή την ίδια ουσία που υπάρχει στα νύχια και το δέρμα όλων μας.

Αυτό σήμαινε ότι αυτό το “κέρατο” ήταν στην πραγματικότητα μια σπάνια περίπτωση διπλού νυχιού.

Ένα διπλό νύχι στο μεσαίο δάχτυλο του χεριού είναι σχεδόν άγνωστο στον ιατρικό κόσμο. Τα διπλά νύχια στα δάχτυλα των ποδιών έχουν αναφερθεί στο παρελθόν σε ιατρικές αναφορές τουλάχιστον τέσσερις φορές. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι είναι πιθανώς πολύ πιο συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά οι ασθενείς σπάνια το αναφέρουν επειδή ντρέπονται, ή δεν τους πονάει, ή απλά δεν του δίνουν σημασία.

“Οι περισσότερες περιπτώσεις εντοπίζονται τυχαία και μόνο λίγοι ασθενείς ζητούν βοήθεια επειδή έχουν δυσφορία και πόνο ή για αισθητικούς λόγους”, εξηγούν οι συγγραφείς του άρθρου.

Η λύση για το προβληματικό νύχι του 28χρονου ήταν να αφαιρέσουν χειρουργικά το “κέρατο” από το υπόλοιπο νύχι (εικόνα παρακάτω). Αυτό έγινε με τοπική αναισθησία και το κέρατο βρέθηκε να έχει μήκος περίπου 1 εκατοστό.

Η επέμβαση πήγε καλά και ο 28χρονος ήταν μια χαρά μετά από μια εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.