ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τι είναι η διατροφική μαγιά και πως βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών

Τι είναι η διατροφική μαγιά και πως βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών

Ιδιαίτερα ανεβασμένες δείχνουν να είναι οι μετοχές της διατροφικής μαγιάς το τελευταίο χρονικό διάστημα, που έχει γίνει αρκετά γνωστή.

Πρόκειται για έναν απενεργοποιημένο ζυμομύκητα που δεν έχει καμία σχέση με τη μαγιά που ξέρουμε, της μπίρας ή του ψωμιού. Αναπτύσσεται σε υπόστρωμα γλυκόζης, για παράδειγμα σε μελάσσα, και μετά την ανάπτυξη και τη ζύμωσή της παστεριώνεται, για να εξαλειφθούν τυχόν άλλοι μικροοργανισμοί. Τέλος απενεργοποιείται. Πολλοί τη χαρακτηρίζουν umami, και όσοι την αγαπούν την προσθέτουν συχνά στα αγαπημένα τους πιάτα: την πασπαλίζουν σε σαλάτες ή τη ρίχνουν στους χυμούς, σε σούπες, σε σάντουιτς, ακόμα και πάνω από ποπ κορν ως σος. Αντικαθιστά άψογα το τυρί σε πουρέδες και ζυμαρικά κλπ. γενικά εμπλουτίζοντας κάθε γεύμα, χορτοφαγικό ή μη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ενισχυμένες βερσιόν της διατροφικής μαγιάς είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β12, σίδηρο και πρωτεΐνες, συστατικά απαραίτητα για τον οργανισμό όσων απέχουν από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Επίσης, είναι φουλ σε εδώδιμες ίνες, με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Θεωρείται προϊόν ελεύθερο γλουτένης, αλλά καλό είναι να ελέγχουμε πάντα τη συσκευασία για την αντίστοιχη ένδειξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.