ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Έρχεται συμπληρωματική έρευνα από τον ΠΟΥ για την προέλευση του κορωνοϊού

Έρχεται συμπληρωματική έρευνα από τον ΠΟΥ για την προέλευση του κορωνοϊού

Οι ειδικοί συνεχίζουν τις έρευνες όσων αφορά την προέλευση του κορωνοϊού και αναμένεται να παρουσιάσουν συμπληρωματική έρευνα, όπως γνωστοποίησε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Θα υπάρξουν συμπληρωματικές αξιολογήσεις, αυτό αναμένουμε», είπε σε μια διαδικτυακή ενημέρωση, προσθέτοντας ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Την περασμένη Τρίτη όταν δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση, ο Τέντρος κατήγγειλε πως οι εμπειρογνώμονες που ταξίδεψαν στην Κίνα για να ερευνήσουν την προέλευση του νέου κορωνοϊού δεν είχαν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα. Ζήτησε επιπλέον έρευνες για την θεωρία σύμφωνα με την οποία ο νέος κορωνοϊός ενδέχεται να διέφυγε από το εργαστήριο Ιολογίας της Ουχάν, που διαχειρίζεται και μελετά τους κορωνοϊούς και βρίσκεται στην πόλη – επίκεντρο της επιδημίας Covid-19, όπου εμφανίσθηκε τον Δεκέμβριο 2019 η νόσος για να διαδοθεί στην συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην έκθεσή της, που συντάχθηκε από κοινού με Κινέζους επιστήμονες, η ομάδα του ΠΟΥ η οποία ερεύνησε για τέσσερις εβδομάδες στην Ουχάν και στη γύρω περιοχή, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αναφέρει ότι ο ιός πιθανότατα μεταδόθηκε από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω κάποιου άλλου ζώου, ενός ενδιάμεσου ξενιστή. Η πιθανότητα να διέρρευσε από κάποιο εργαστήριο κρίνεται «εξαιρετικά απίθανη».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.