ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κανέλα: O σύμμαχος που χρειαζόσουν για την απώλεια των περιττών κιλών

Κανέλα: O σύμμαχος που χρειαζόσουν για την απώλεια των περιττών κιλών

Όλοι κατά καιρούς έχουμε ακολουθήσει αυστηρές δίαιτες για την απώλεια βάρους, όμως υπάρχουν κάποια φυσικά προϊόντα που μπορούν να σας κάνουν να χάσετε βάρος.

Μία από τις αγαπημένες μας; Η ταπεινή κανέλα, που σε περιμένει σε κάθε σούπερ μάρκετ, από το πιο μικρό μέχρι το πιο ενημερωμένο, και συχνά παραγκωνίζεται από τα πιο in μπαχαρικά της εποχής, όπως το τζίντζερ και ο κουρκουμάς.

Γνωστή για τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές της ιδιότητες, η κανέλα βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και επιβραδύνει την κένωση του στομάχου. Οι τροφές οι οποίες αυξάνουν απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, όπως τα μακαρόνια και το λευκό ψωμί, αναγκάζουν το σώμα να παράγει αρκετή ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στο να πέφτουν απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης. Αυτή η απότομη πτώση δημιουργεί ξανά αίσθημα πείνας. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Diabetes Science and Technology το 2010, η κατανάλωση κανέλας πριν από κάθε γεύμα που μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της γλυκόζης, βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων της.

Παρόμοια συμπεράσματα είχε και η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, σύμφωνα με την οποία η κανέλα, χάρη στο έλαιο κινναμαλδεΰδη που περιέχει, μπορεί να προστατεύσει από την παχυσαρκία, αφού ενεργοποιεί τη μεταβολική διαδικασία που παράγει θερμότητα και καίει θερμίδες. Καθώς η έρευνα έγινε όμως σε ποντίκια, ο επικεφαλής της, Jun Wu, υποστήριξε πως θα χρειαστούν επιπλέον μελέτες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί πως τα οφέλη της κινναμαλδεΰδης δεν κρύβουν και μειονεκτήματα.

Ο ίδιος βέβαια δείχνει αισιόδοξος: «Η κανέλα υπήρξε μέρος της διατροφής μας για εκατοντάδες χρόνια και οι άνθρωποι την απολαμβάνουν. Οπότε, αν μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά της παχυσαρκίας, τότε μπορεί να προσφέρει μια νέα προσέγγιση για την υγεία του μεταβολισμού και να διευκολύνει τους ασθενείς».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.