ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μόσχα: «Ούτε ένα περιστατικό θρόμβωσης από το Sputnik-V» – Συνεχίζει να αρνείται να το παραγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μόσχα: «Ούτε ένα περιστατικό θρόμβωσης από το Sputnik-V» – Συνεχίζει να αρνείται να το παραγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μόσχα και συγκεκριμένα η επικεφαλής της ρωσικής εποπτικής υγειονομικής αρχής (Roszdravnadzor) Άλα Σαμοϊλοβα, μετά τον εμβολιασμό με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό θρόμβωσης

«Κατά την διάρκεια των φαρμακευτικών ελέγχων δεν καταγράψαμε ούτε ένα περιστατικό θρομβώσεων, που να δημιουργήθηκαν κατά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα Sputnik-V και να υπήρξαν συνεπεία της χρήσης του. Η απουσία παρόμοιων παρενεργειών, επιβεβαιώνεται και από το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής, το οποίο δημοσιεύει στοιχεία για τα αποτελέσματα από την χρήση του εμβολίου στις κλινικές δοκιμές.

Έχει σημασία να επισημάνουμε ότι, ο καθαρισμός του εμβολίου Sputnik-V που πραγματοποιείται σε πολλά στάδια με την χρήση υψηλής τεχνολογίας χρωματογραφίας και μικροφιλτραρίσματος (μικροδιήθησης) αποκλείει την παραμονή υψηλών ποσοτήτων υπολείμματος DNA, το οποίο συνιστά παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη θρομβώσεων», δήλωσε η Σαμοϊλόβα.

Παράλληλα η ίδια επισήμανε ότι τα ξένα εμβόλια περιέχουν δεκάδες φορές περισσότερα νουκλεϊνικά οξέα, απ΄ότι το Sputnik-V: 1-2 mcg Sputnik-V έναντι των 50-100 mcg στα ξένα εμβόλια και σε άλλες πλατφόρμες.

Η Σαμοϊλόβα δήλωσε ότι η Roszdravnadzor πραγματοποιεί συστηματικά ελέγχους σχετικούς με την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι το ρωσικό σύστημα ελέγχου που αφορά την ασφάλεια της ανοσοποίησης ελέγχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση αφού χάρισε 2 εκατομμύρια δόσεις Moderna στο Βερολίνο αρνείται να παραγγείλει το ρωσικό εμβόλιο επιμένοντας στα εμβόλια της AstraZeneca που προκαλεί θρομβώσεις κάποιες εκ των οποίων θανατηφόρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.