ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτά είναι τα 4 συμπτώματα της υπερφαγίας που πρέπει να γνωρίζετε

Αυτά είναι τα 4 συμπτώματα της υπερφαγίας που πρέπει να γνωρίζετε

Ως υπερφαγία ορίζεται η υπερβολική κατανάλωση τροφής, η οποία προκύπτει είτε λόγω αυξημένης όρεξης, είτε λόγω υπερβολικής πείνας.

To άτομο καταναλώνει γρήγορα μεγάλες ποσότητες τροφής, μέχρι να νιώσει δυσφορία, ενώ μετά την ολοκλήρωση του υπερφαγικού επεισοδίου νιώθει ενοχές.

Είναι μια κατάσταση που έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, υπέρτασης, βουλιμία, έμφραγμα του μυοκαρδίου, ακόμα και καρκίνο.

Το αργό μάσημα του φαγητού, ο υπολογισμός της μερίδας, το πρωινό και η αυξημένη πρόσληψη νερού, είναι ορισμένοι έξυπνοι τρόποι, που θα σας βοηθήσουν στην πρόληψη της υπερφαγίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε τα 4 συμπτώματα υπερφαγίας που πρέπει να γνωρίζετε:

  1. Εάν ακολουθείτε μια διατροφή εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, είναι πιθανό να πεινάτε συνεχώς και να αναζητάτε τροφές πλούσιες σε λιπαρά.
  2. Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «Physiology & Behavior» ο εθισμός στο φαγητό, μπορεί να έχει ψυχολογικά αίτια και να προκύπτει από την βαθύτερη ανάγκη του ατόμου να νιώσει ευχαρίστηση μέσω του φαγητού.
  3. Οι επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε τρανς λιπαρά δεν παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για την παραγωγή και την ισορροπία των ορμονών που ρυθμίζουν την όρεξη.
  4. Η κορτιζόλη είναι μια στεροειδής ορμόνη, η οποία εκκρίνεται από τα επινεφρίδια και μεταξύ άλλων διεγείρει την όρεξη. Το χρόνιο άγχος και το στρες είναι από τους παράγοντες που προκαλούν την αύξησή της και σας οδηγούν στο να τρώτε παραπάνω από όσο έχετε πραγματικά ανάγκη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.