ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σήμερα συνεδριάζει ο ΕΜΑ – Τι θα κάνει η Ελλάδα

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σήμερα συνεδριάζει ο ΕΜΑ – Τι θα κάνει η Ελλάδα

Σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου αναμένεται να συνεδριάσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) προκειμένου να συζητήσει το θέμα που έχει προκύψει με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μάλιστα, θα γίνει μία εκτίμηση του ρίσκου χρήσης του εμβολίου, σε σχέση με την παρουσία θρομβοεμβολών.

Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ υπήρξε παύση της χρήσης μετά την επιβεβαίωση τέτοιων περιστατικών.

Ο διευθυντής του ΕΜΑ, Emer Cooke, και η επικεφαλής της Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC), Sabine Straus, θα λάβουν μέρος στη συνάντηση και την ακόλουθη ενημέρωση.

Να αναφερθεί πως η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνέστησαν την αναστολή του εμβολίου της Johnson & Johnson «για προληπτικούς λόγους».

Η Johnson & Johnson εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο ανακοίνωσε ότι είχε αποφασίσει να αναβάλει τη χρήση του εμβολίου κορωνοϊού στην Ευρώπη. Η εταιρεία ειδικότερα, δήλωσε ότι μελετούσε περιπτώσεις θρόμβων αίματος μετά τον εμβολιασμό J&J.

Ο EMA, με τη σειρά του, ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει αξιολόγηση κινδύνου του εμβολίου και θα δημοσιεύσει την επιστημονική της γνώμη.

Τι θα κάνει η Ελλάδα

Σημειώνεται πως το προηγούμενο διάστημα έφτασαν στη χώρα μας περισσότερες από 30.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και ειδικότερα η επικεφαλής της, Μαρία Θεοδωρίδου, έκανε δηλώσεις, κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την καμπάνια εμβολιασμού, σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το εν λόγω εμβόλιο αλλά και την έρευνα που γίνεται.

Η κα Θεοδωρίδου ζήτησε «υπομονή λίγων ωρών ή ημερών» ώστε να έχουμε τη «γνωμοδότηση των αρμοδίων φορέων της Αμερικής και της Ευρώπης, τον ΕΜΑ, με την ελπίδα ότι θα έχουμε άλλο ένα όπλο στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελλάδα, όπως έγινε και στην περίπτωση του εμβολίου της AstraZeneca θα ακολουθήσει τις προτάσεις του ΕΜΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.