ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Άρχισαν τα όργανα»: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού με 80 ευρώ

«Άρχισαν τα όργανα»: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού με 80 ευρώ

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν 27χρονο στο Βερολίνο, με τον οποίο είχαν κλείσει ραντεβού (μέσω Telegram) ως αγοραστές, για να προμηθευτούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού με κόστος 80 ευρώ έκαστο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Spiegel, στο διαμέρισμα του 27χρονου βρέθηκαν πολλά πλαστά έγγραφα: 46 βιβλιάρια εμβολιασμού, 33 αυτοκόλλητα, πλαστά χρήματα, κοκαΐνη και αρκετές χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

«Μέχρι να κυκλοφορήσουν μελλοντικά εντός της ΕΕ ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού (σ.σ. στη Γερμανία η έναρξη διάθεσης ψηφιακών πιστοποιητικών υπολογίζεται τον Ιούνιο), προς το παρόν στη χώρα, αποδεικτικά εμβολιασμού είναι μέχρι τώρα τα μικρά κίτρινα βιβλιάρια, που μπορούν εύκολα να πλαστογραφούν», γράφει το Spiegel.

Όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, ο αριθμός των υποθέσεων πλαστογραφίας είναι μεγάλος και μόνο στο Βερολίνο βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις αστυνομικές έρευνες εναντίον υπόπτων για πλαστογραφία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζουμε ότι με κυβερνητικό διάταγμα που πέρασε από τη γερμανική βουλή την Πέμπτη «επιστρέφεται μέρος των παλιών ελευθεριών σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει και αναπτύξει αντισώματα κατά του κορωνοϊού. Το κίτρινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο είχαν αφήσει για πολλά χρόνια παρατημένο στα συρτάρια τους πολλοί, αναμένεται να γίνει πιστοποιητικό ελευθερίας για ορισμένους από το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ένα πολυπόθητο πιστοποιητικό», όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.